Overleg:Geschiedenis van Irak

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Meeste details over de Tweede Golfoorlog heb ik naar het formaat van de Eerste Golfoorlog bijgevoegd. Vooral een ontbrekende link naar de pagina die specifiek over de Tweede Golfoorlog gaat leek mij belangrijk. Landen heb ik gerangschikt naar het aantal inwoners, aflopend van groot naar klein. Stel redactie altijd zeer op prijs. Ondanks dat ik wel eens een stukje in mijn vaderland slijt, spreek ik Nederlands al heel lang onregelmatig. Gebruiker:Gidonb

Geschiedenis[bewerken]

Ik verwacht niet dat er met deze gebruiker gezond overleg mogelijk is maar goed, ik probeer het toch en hier kan ten minste iedereen meelezen. Deze bewerking is een blamage voor de encyclopaedie. De zinsnede is bijzonder lang en de oudste ter wereld is uitermate POV (wat is "bijzonder") en bronloos. Volgens mij is Irak bijvoorbeeld maar een 90 jaar give or take oud. De uitdaging van gebruiker in de bewerkingssamenvatting om een land te noemen met een langere geschiedenis dan Irak kan ik met een "Verenigde Staten" beantwoorden, of een "Canada", "Nederland", "Frankrijk", "Spanje", "Duitsland", ehhm, moet ik nog verder doorgaan?.

Verder zie ik niet de gevraagde bron noch een valide beargumentering waarom de zin encyclopaedisch van aard is. Het bezwaar dat "bijzonder" POV is wordt bv niet geaddresseerd.--Kalsermar (overleg) 10 feb 2011 18:51 (CET)

Kalsermar lijkt binnen een dag van "De geschiedenis van Irak voert zo'n 10.000 jaar terug." naar "Volgens mij is Irak bijvoorbeeld maar een 90 jaar give or take oud." te kunnen springen. Overleg zal inderdaad moeilijk worden.
Wikipedia is geen betrouwbare bron, maar Sumer ("Sumer wordt beschouwd als de eerste samenleving ter wereld waar alle kenmerken van een 'beschaving' aanwezig waren.", "De hele geschiedenis van Soemerië bestrijkt een periode van 3800 tot 2000 v.Chr.") maakt duidelijk dat Kalsemar maar eens met bronnen moet komen die zijn wijzigingen ondersteunen. De versie die hij wil aanpassen had een jaar lang stabiel "De geschiedenis van Irak is bijzonder lang en de oudste ter wereld" in de inleiding. --ErikWarmelink (overleg) 11 feb 2011 20:52 (CET)
Ach, er staat ook wel eens vandalisme meer dan een jaar in een lemma. Feit is en blijft dat mijn bezwaren tegen deze zin hout snijden en dat jij degene bent die met een bron moet komen mdaar jij deze zin in het lemma wilt hebben.--Kalsermar (overleg) 11 feb 2011 22:48 (CET)
Dat is hier niet het geval. Jouw vandalisme is redelijk jong. Kom je met een bron voor zowel dat 10.000 jaar als dat 90 jaar? Of is et de normale Hasbara-methode: POV invoegen, editwarren en dan zeuren om een blok. --ErikWarmelink (overleg) 12 feb 2011 00:23 (CET)
[1]: Iraq's cultural history stretches back an astonishing 10,000 years, to the very dawn of civilization. The first cities, the earliest known legal system and the first written language all arose there--in the ancient Mesopotamian kingdoms of Sumer, Akkad, Assyria and Babylonia. Dit ondersteunt beide stelling: de geschiedenis van Irak is (ruim) 10.000 jaar oud èn de oudste ter wereld. --W\|/haledad (zegt u het maar) 12 feb 2011 06:39 (CET)
Mooi, alweer een bron. Zonder het POV begrip "bijzonder" is iedereen nu blij.--Kalsermar (overleg) 14 feb 2011 22:09 (CET)