Overleg:Ginseng

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Is er niet tevens een Thaise en Russische ginseng variant? En dient niet vermeld te worden dat m.n. aan de Koreaanse ginseng een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven?

Groet,

Ron, gebruiker Pekingeend

De zin "Ginseng is geen geneesmiddel, maar meer een haarlemmerolie" is duidelijk een POV. De Chinezen gebruiken het middel al heel, heel lang. Het gebruik van ginseng door de chinezen dient dan ook in dit artikel vermeld te worden.

George4 10 okt 2006 10:28 (CEST)[reageer]


Naar ik meen, klopt de naam (volgens IPNI.org) Panax ginseng (C.A.Mey 1843) niet meer, en zou de juiste naam moeten zijn Aralia quinquefolia ((L.) Decne. & Planch. 1854). Volgens de zelfde bron is deze naam (A. quinquefolia) ook het basionym van Panax of Aralia quinquefolius. Deze indeling betekend dus dat de twee varianten niets anders zijn dan het zelfde met bijde een verouderde/verkeerde naam.

irongollem 22 feb 2010 2:04 (GMT)

Moet de eerste zin niet zijn: "Er zijn een aantal soorten" (i.p.v. "Er is een aantal soorten")? Groet, Jeroen

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Ginseng. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 00:54 (CEST)[reageer]