Overleg:Griffier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bij griffier van de rechter-commissaris de toevoeging verwijderd dat dit een griffier van de rechtbank zou zijn. Dit wekt een schijn van partijdigheid aangezien de griffier deel heeft aan het overleg met de rechter(-commissaris) omtrent de beoordeling van zaken, of de afdoening daarvan (middels vonnis).

Net zoals een rechter-commissaris geen deel mag hebben als rechter aan een terechtzitting waarbij de zaak behandeld wordt waarin hij ook als rechter-commissaris heeft opgetreden, zo mag ook de griffier van de rechter-commissaris geen deel hebben aan deze zittingen.

Bedankt voor deze correctie en toelichting.
Ik had niet willen suggereren dat de persoon die griffier bij de rechter-commissaris is, dezelfde persoon is als de griffier bij de daaropvolgende rechtzaak, maar blijkbaar wekte de tekst die suggestie. Wat ik bedoelde was, dat als er bijvoorbeeld een rechter-commissaris van de Rechtbank Almelo aan het werk gaat, dat er dan ook een griffier van de Rechtbank Almelo meewerkt. Maar misschien snap ik ook nog niet helemaal goed hoe het zit. Hoe dan ook, dat zijn details die niet in dit artikel hoeven te staan. Johan Lont 30 sep 2005 09:31 (CEST)

Gemeente en provincie[brontekst bewerken]

Gaat dat deelonderwerp over België, Nederland of beide? Er lijken wat terminologieën door elkaar te lopen, dus verduidelijking welkom. RToV 8 jan 2009 18:23 (CET)

Griffier moet je niet verwarren met Gemeentesecretaris[brontekst bewerken]

In het artikel staat tusse haakjes dat de griffier de gemeentesecretaris is. Men had niet verder van de waarheid kunnen zitten. Zijn beide aparte functies. De gemeente secretaris heeft de ambetelijke leiding in handen en staat meer ten dienste van het dagelijks bestuur. De griffier staat ten dienste van de gemeenteraad