Naar inhoud springen

Overleg:Hannes (zeehond)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 19 jaar geleden door CE

Ik kan onderstaand bericht van http://www.nu.nl/news.jsp?n=444526&c=10 niet begrijpen.

Verdwaalde klapmuts per heli terug naar huis
Uitgegeven: 18 november 2004 16:42
PIETERBUREN - De verdwaalde klapmutszeehond die in september door medewerkers van de zeehondencrèche Pieterburen uit de IJssel is gehaald, gaat vrijdag per helikopter terug naar huis. Jan Mayen, zoals het beestje heet, wordt op een trainingsvlucht van een reddingshelikopter van de Koninklijke Luchtmacht meegenomen en 200 kilometer uit de kust in de Noordelijke IJszee uitgezet.
De klapmuts, mannetjes hebben een opblaasbare zak bij de snuit om indruk te maken op de vrouwtjes, is volgens de zeehondencrèche voldoende aangesterkt. Hij is van 32 naar 72 kilo gegroeid en mag terug naar huis.
Het is een raadsel hoe het dier in de IJssel is terechtgekomen. Zijn leefgebied is rond Groenland. De ervaring leert dat de zeehond vanaf het punt waar hij losgelaten wordt, zelf zijn weg naar Groenland kan vinden.

Het moet hier gaan om dezelfde klapmuts. Namelijk in dezelfde maand gevangen in dezelfde rivier, terwijl de vorige signalering van een klapmuts in Nederlandse binnenwateren was in 1600.

De naam is anders en hij is ineens terug bij de zeehondencreche?

Als bronnen om het artikel te maken vooral gebruik gemaakt van nu.nl,http://planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=518837/sc=130a89 en http://www.zeehondencreche.nl/

Wie kan iets zinnigs zeggen over de vrijlating door dierenbeschermers? Heeft die echt plaatsgevonden? Zo ja, hoe kan het dan dat ie nu per helicopter naar huis wordt gebracht? Ch®is 19 nov 2004 07:59 (CET)Reageren