Overleg:Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (boek)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De eigen mening van de oorspronkelijke schrijver van dit artikel, IP 146.50.175.112 (typo's hersteld)

Ik vond het een leuk boek, dit kwam doordat het spannend was en je daarom door wilde lezen. Ik kon me goed inleven in de hoofdpersonen, vooral bij Ron en Harry. Ron werd namelijk heel vaak in dit boek boos en dan snap je ook goed waarom hij boos wordt. Dit heeft de schrijfster goed gedaan.

Bij Harry kon ik me ook goed inleven, omdat hij bijvoorbeeld boos werd door dingen uit het dagelijkse school leven of omdat hij sommige dingen deed die ik misschien ook wel zou doen. Hermelien kwam in dit boek wel vaak voor maar minder dan in andere boeken, dit komt doordat zij heel vaak huiswerk zit te maken omdat ze een paar extra vakken heeft genomen. Hagrid wordt in dit boek voor het eerst leraar en komt daarom ook wel wat vaker voor. Hagrid is soms wel een beetje een mietje maar daar heeft iedereen zijn eigen mening over.

Vraagje over Harry Potter en de Gevangene van Azkaban![bewerken]

Een vraagje over een detail in boek 3 van Harry Potter: De Gevangene van Azkaban. Hopelijk kan iemand me helpen. In het boek wordt vermeld dat Sirius Zwarts de Potters verraden heeft en het dan op een loopje heeft gezet. In een steegje wil Peter Pippeling hem tegenhouden maar Zwarts blaast de hele straat op en Pippeling zou vermoord zijn. Achteraf begint Zwarts te lachen om zijn daad en gaat hij zomaar mee naar Azkaban. Achteraf blijkt dat Zwarts onschuldig is en dat in werkelijkheid Peter de aanslag heeft gepleegd. Waarom lachte Sirius dan als hij wist dat hij onschuldig was? Met vriendelijke groet, Legars 7 aug 2007 14:51 (CEST)

Hmmmm dat wordt volgens mij wel ergens uitgelegd, dat moet dan denk ik in hetzelfde boek zijn... volgens mij vertelde Sirius aan Harry dat hij lachte omdat het allemaal zo ironisch was: Sirius wilde de verantwoordelijkheid van Geheimhouder niet (omdat het voor Voldemort en kornuiten te veel voor de hand zou liggen dat hij het zou zijn) en raadde James en Lily aan Peter Pippeling te kiezen. Vervolgens verraadde Pippeling hen... Het was dus geen vrolijke lach maar één uit frustratie. Ik zal het boek er nog eens op nalezen, als ik een duidelijker bron heb zal ik het je doorgeven! Groetjes eVe Roept u maar! 30 aug 2007 09:28 (CEST)
    • Deze vraag is volgens mij zo gemakkelijk te beantwoorden dat je er zelfs geen vraag van hoeft te maken. Sirius lachte natuurlijk om de ironie van de situatie; hij was niét verantwoordelijk voor de dood van de Potters, maar toch werd hij erdoor veroordeeld en naar Azkaban gebracht. Hij lachte natuurlijk omdat hij door het gebeuren op dat moment een beetje krankzinnig werd, lachte omdat Wormstaart niet gepakt kon worden voor zijn daden... --J.A.R. Huygebaert (overleg) 5 jun 2011 10:51 (CEST)