Overleg:Henri van Wermeskerken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Niet verifieerbare feiten[bewerken]

Volgens het familiearchief heeft van Wermeskerken op de Land- en Tuinbouwschool in Bussum/Naarden gezeten. Dit heeft geleid tot buitenlandse stages in o.a. de Jardin des Plantes in Parijs. Tevens is hij enige tijd voorzitter geweest van de Bond van Nederlandse Toneelschrijvers.

Volgens het archief was zijn eerste huwelijk met Marika Pappadiamantopoulo, een Griekse hofdame. Onderzoek wordt bemoeilijkt omdat de Griekse spelling open staat voor interpretatie (waarschijnlijk παπαδιαμαντοπούλου) en er geen internationale bronnen bekend zijn. De naam Maria Pappadopoulos is echter wel te vinden in Nederlandse bronnen.

Uit stukken in de KB blijkt dat van Wermeskerken een eigen telegraafdienst heeft opgezet. Deze zou later worden opgenomen in Aneta, Algemeen Nieuws- en Telegraafagentschap.

77.167.212.162 1 jul 2012 19:14 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Henri van Wermeskerken. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 6 sep 2017 08:14 (CEST)