Overleg:Herperduin

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Herperduin foutief, of toch niet?[brontekst bewerken]

Ik heb de afgelopen jaren aan diverse mensen het verhaal vertelt dat de naam 'Herperduin' officieel fout is, want ja, het staat op Wikipedia dus dan moet het wel waar zijn. Maar... de stelling dat het natuurgebied officieel "Herpense Bossen" heet, zou stand houden als er geen officiële bronnen waren die hier de term Herperduin gebruiken. En dat is dus steeds meer wél het geval. Zoals met veel taal dingen; als je het maar vaak genoeg gebruikt dan wordt het vanzelf correct. ;)

Voorbeelden:

  • Ik heb hier de kaart van Falk / Staatsbosbeheer "Maashorst-Langenboom". Daarop staat bij de zandverstuivingen heel groot het woord "Herperduin". Het is niet helemaal op te maken of men daar het hele gebied mee bedoeld, of dus alleen die zandeverstuivingen, maar op zijn minst wordt de term 'Herperduin' dus toch voor een gedeelte van het natuurgebied gebruikt. Terzijde: de naam "Herpense Bossen" komt op deze kaart helemaal niet voor.
  • Zoals het artikel zelf ook vermeld, heet het ecoduct ook Herperduin. Het lijkt mij toch sterk dat dit zo genoemd is om naar het vakantiepark/restaurant te verwijzen.
  • Op de kaart met mountainbikeroutes in de regio, een uitgave van de stichting 'Natuurgebied de Maashorst' en VVV de Maashorst, heet de route die door dit gebied loopt (de rode route), het 'Rondje Herperduin'. (http://www.mastworp.nl/uploads/mbtroutefolderversie3.pdf)
  • Er is een trimparcours 'Herperduin'. Die is voor zover ik weet niet direct gelieerd aan het restaurant of vakantiepark.

Als je het mij vraagt mag het artikel dus wel wat aangepast worden. Groeten, RagingR2 (overleg) 22 mei 2017 21:39 (CEST)[reageer]

Toevoeging, voor de volledigheid. De Facebook-pagina 'Herperduin' is zo te zien een officiële bron omdat deze pagina gelieerd is aan de gemeente Oss en de stichting 'De Maashorst'. Ook hier wordt dus (getuige de naam van de pagina, en de inhoudelijke verwijzigingen op de pagina zelf) naar het natuurgebied verwezen als 'Herperduin'. Groeten, RagingR2 (overleg) 23 mei 2017 10:00 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Herperduin. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 apr 2019 22:11 (CEST)[reageer]