Overleg:Het College Weert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarom dit artikel[bewerken]

Op 16 september 2007 begon ik met een artikel over het Bisschoppelijk College in Weert. Waarom? Omdat ik zelf op deze school heb gezeten, de gebouwen me altijd hebben aangesproken, omdat ik soms bij het Tranchée ging zwemmen en soms op Russelsbrook. Het verbaasde me dat ik niet meer over haar geschiedenis op het internet kon vinden. In ieder geval niet meer dan een magere samenvatting op [1]. Een uitzondering hierop is de website van "Behoud de Lichtenberg" [2]. Daarom heb ik dit project ter eigen vermaak ter hand genomen. Mijn excuses op voorhand dat het artikel onvolledig is, zoals zo vaak op het internet, ook hier "werk in uitvoering". Doch hopelijk betreft het hier een afzienbare termijn. Henkmeulendijks 1 okt 2007 21:15 (CEST)

Beste Henkmeulendijks. Ook ik heb op die school gezeten (en kende een zekere Arno Meulendijks). Ik vind het verhaal een beetje langdradig en heb vaak het gevoel dat alles er 2 keer staat. Over de brand in het oude gebouw rond 1963 kan ik niets vinden. Vriendelijke groet, beetjedwars 25 nov 2008 19:25 (CET)
Beste Beetjedwars. Helaas, ik ken geen Arno met mijn achternaam, wellicht familie, maar geen directe familie. Het verhaal is inderdaad een beetje lang, maar dat komt mijns inzien ook omdat het een redelijk lange periode beslaat. Het dubbele komt voort uit de dubbele benadering: eerst vanuit het perspectief van de school als instituut, daarna vanuit het perspectief van de gebouwen die de school vertegenwoordigen. Ik heb geprobeerd data niet twee keer te behandelen. Als bronmateriaal heb ik de boeken gebruikt die onderaan het artikel worden vermeld. Wat betreft de brand in 1962, dit wordt vermeld in het boek van mijn voormalige leraar geschiedenis, de heer Geraedts, die intussen wellicht met pensioen is. Het dagblad De Limburger heeft een artikel hierover in haar online archief[3]. Het artikel als geheel is volgens mij nog niet af. De school als instituut wordt slechts beschreven tot aan 1851. En met het oog op de nieuwbouw aan de Parklaan, kan de sectie over gebouwen wellicht ook worden uitgebreid. Vriendelijke groeten! Henkmeulendijks 26 nov 2008 20:13 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Het College Weert-Cranendonck. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 23 dec 2017 15:16 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Het College Weert. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 10 mei 2019 18:41 (CEST)