Overleg:Industrial (muziekstijl)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Allicht wordt met "ze'v" dhr. Stefan Weisser bedoeld. Zijn pseudoniem is Z'EV ofwel z'ev (afhankelijk van de context). Ik vind het ook een beetje "spijtig" om hem "een kleinere act" te noemen... van "Sprung aus den wolken" heb ik slechts 1 werk, doch "kleinere act" lijkt mij ook een spijtige omschrijving... Groeten!!! Je VH 17 dec 2006 22:07 (CET)

Van beide artiesten bezit ik het een en ander, maar het zijn wel degelijk kleine acts vergeleken met de groteren die genoemd zijn. Djkrat

De verwijzingen naar No wave, Glen Branca, Sonic Youth en dergelijke heb ik verwijderd. Deze hebben afgezien van de soortgelijke tijdsgeest nauwelijks iets van doen met industrial. Beter is het dit bij de no wave pagina onder te brengen. Bands als The Birthday party of The Cure hebben zelfs helemaal niks van doen met Industrial. De tijdlijn is een interessant iets, en ik zal hem aanpassen zodat die beter in dit artikel past. De voorlopers zijn wat mij betreft akkoord. Wellicht is het vernoemen van Alexander Mosolov met zijn stuk "Zavod" ook wel aardig.Djkrat

Het stukje over US industrial is op zijn minst aanvechtbaar. De roots ervan liggen in de Neue Deutsche Haerte (met als vaandeldrager Die Krupps) en bij DE grondleggers van de industrial rock (die term mist ook in het artikel) band KMFDM. De tijslijn ervan start dus vroeger en niet met Nine Inch Nails. Industrial metal (denk aan Fear Factory bvb) wordt hier helemaal niet vernoemd.

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Industrial (muziekstijl). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 22 nov 2017 04:03 (CET)