Naar inhoud springen

Overleg:International Business Software

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Glatisant in het onderwerp IJskoud teruggedraaid

IJskoud teruggedraaid

[brontekst bewerken]

Gebruiker:77.165.225.188 heeft mijn vier verbeteringen van 28 december, die allemaal voorzien waren van een reden en van een bron (waar nodig), ijskoud teruggedraaid zonder daarvoor een reden te geven. Ik zet mijn verbeteringen weer terug, maar nogmaals nadrukkelijk met redenen.

  • de producten van IBS worden opgesomd in de infobox. Deze producten waren gelinkt, maar de links zijn óf rood óf verwijzen naar doorverwijzingspagina's (Isis, Aïda) waar niets te bekennen is wat met internationale business-software te maken heeft. Ik vind het niet nodig om producten te linken, zeker niet als het behoorlijk onwaarschijnlijk oogt dat er ooit artikelen over die producten worden geschreven (en geaccepteerd).
  • in de infobox staat een uitgebreide opsomming van allerlei CEO's, zes in getal. Mij lijkt dat overdreven, en ook is niet duidelijk of de personen met de Nederlandse namen directeuren zijn van de Nederlandse of Belgische tak van het bedrijf of van het bedrijf als geheel. Volgens mij kun je volstaan met de naam van de oprichter en die van de huidige algemeen directeur, tenzij er over andere functionarissen wiki-artikelen bestaan of binnenkort geschreven kunnen worden. Dat is mijn mening, als je een andere bent toegedaan, prima, maar argumenteer dan!
  • in de infobox stond de omzet van het jaar 2006 in Zweedse kronen, zonder bron trouwens. Ik heb die vervangen door de omzet van 2007 in euro's, mét bron. Wel heel raar om dat terug te draaien.
  • in het artikel heb ik de omvang van het bedrijf in België toegevoegd, waarbij ik me in de bewerkingssamenvatting beriep op dezelfde bron als voor de omzet in 2007. Dat mocht ook al niet van meneer of mevrouw 77.165.225.188.

Het kan onervarenheid zijn van 77.165.225.188, die nog uitsluitend energie heeft gestoken in dit artikel. Wel, als je een bewerking doet bij wikipedia zie je onder het tekstvak een vak 'samenvatting', ook wel 'bewerkingssamenvatting' genoemd. Daar zou je de reden van je bewerking moeten geven. Alleen als het heel erg vanzelfsprekend is kun je het nalaten, en natuurlijk vergeet je het wel eens. Maar vergeet het volgende keer niet alsjeblieft. Glatisant 31 dec 2009 02:58 (CET)Reageren