Naar inhoud springen

Overleg:Invasie bij Luperón

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door RenaatPeeters in het onderwerp Twee expedities worden door elkaar gehaald

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Invasie bij Luperón. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 25 mei 2019 23:09 (CEST)Reageren

Twee expedities worden door elkaar gehaald[brontekst bewerken]

Volgens mij worden in dit lemma twee expedities tegen Trujillo door elkaar gehaald. In 1947 vonden er voorbereiding voor een opstand tegen Trujillo plaats op het eilandje Cayo Confites, midden boven Cuba. Juan Bosch was een van de organisatoren. Trujillo kwam er echter achter en liet de Cubaanse president, Ramón Grau San Martin, weten dat hij bommenwerpers naar Santiago de Cuba en Havana zou sturen. Ramón Grau San Martin reageerde hierop door het Cubaanse leger opdracht te geven om een einde te maken aan de activiteiten op Cayo Confites. Het leger sloot de meeste manschappen op, een aantal van hen konden ontsnappen, al zwemmend naar het vasteland (7 km), waaronder Fidel Castro.

De expeditie van Luperón vond in 1949 plaats en bestond uit ± 3 vliegtuigen die vanuit Guatemala (lago Izabal) vertrokken en een handvol boten. Eén Catalina vliegtuig bereikt de DR. nabij Luperón. De expeditie of invasie werd in de kiem gesmoord en slechts vijf manschappen overleefden.

Ik zie dat op de Duitstalige wiki dezelfde (verkeerde) informatie al eerder werd geschreven. Mogelijk komt het misverstand daarvandaan.

een paar bronnen die ik tegenkwam:

wikipedia:

Groeten, Renaat (overleg). 3 mei 2022 20:01 (CEST)Reageren