Overleg:Jürgen Habermas

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Theorie vh comm handelen[brontekst bewerken]

Ik heb


"Hierin ziet Habermas kennis als een vorm van handelen, kennis die machtsvrij dient te zijn en moet leiden tot een garantie van de democratie. Het parlement zou een arena van dit communicatieve handelen moeten zijn. "

weggehaald, omdat voor habermas kennis helemaal niet machtsvrij hoeft te zijn. Voor Habermas zijn systemen nodig voor complexe maatschappijen. Omdat Habermas niet terug wil naar de archaïsche samenleving accepteert hij de macht van deze systemen tot op zekere hoogte (in hoeverre precies is een grote strijdvraag - Habermas laat zich hier niet duidelijk over uit. Tot er pathologieën optreden, maar dat is ook weer een vage interpretatiekwestie ...).

Voorts heb ik drie punten toegevoegd mbt de TKH.

Pomos Duplofsky 24 jul 2007 22:53 (CEST)Reageren

'doorbraak' of 'doorbreking'?[brontekst bewerken]

Punt 2) van de kritische beschouwing: "Het is Habermas' these dat de leefwereld het meest wezenlijk is en de doorbraak van het systeem mogelijk heeft gemaakt."

Zo 'doorbraak' ook 'doorbreking' kunnen zijn?--BertS 26 okt 2008 13:18 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Jürgen Habermas. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 31 jul 2017 13:11 (CEST)Reageren