Naar inhoud springen

Overleg:Jacob Bakker (Engelandvaarder)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Woordenbrij2 in het onderwerp Eigen onderzoek

Eigen onderzoek[brontekst bewerken]

Ik heb sterk de indruk dat dit lemma voor een groot deel gebaseerd is op eigen onderzoek. Graag toevoeging van(of lievere nog vervanging met) secundaire bronnen, mvg HenriDuvent 22 nov 2020 21:44 (CET)Reageren

Beste HenriDuvent,
Mijn eerdere reactie ook even hier geplaatst met actualisering. Zoals eerder aangegeven is dit lemma gebaseerd op gewone, voor iedereen toegankelijke bronnen. Het gaat hierbij voor een groot deel om secundaire bronnen. Archiefmateriaal betreft hoogstens het prima bruikbare Britse dossier, aangeleverd door de heer Wijnen op Englandsiel.eu. (In mijn optiek evenzeer een bron als bronmateriaal gedistilleerd uit een wetenschappelijk of krantenartikel.)
Destijds heb ik dit artikel geschreven vanwege de rode link bij de naam van Jacob Bakker op het lemma Englandspiel. Uitgangspunten zijn aanvankelijk de verhalen en informatie bij de Oorlogsgravenstichting, drs.Kluiters van het NIAS, de door Wijnen van Englandspiel.eu uitgewerkte gegevenskaart van Bakker en het boek van Hans Hoets (1990) geweest. Deze secundaire bronnen heb ik toen gecombineerd met mijn checks van data in de archieven op OpenArchieven.nl; die zijn vrij toegankelijk en door derden bewerkt en er is regelmatig een scan toegevoegd van het betreffende register. Dhr Wijnen heeft -zoals hierboven genoemd- daarnaast dossiers gekopieerd uit het Brits Nationaal Archief; die zijn met een beetje inspanning goed leesbaar, zodat er weinig “interpretatie” aan de overgenomen feiten en toelichtingen te pas heeft hoeven komen. Verder heb ik mij vorig jaar enigszins verdiept in het Englandspiel en in de Special Operations Executive (SOE).
Ik heb inmiddels ‘enkele’ kleine aanpassingen gedaan ter verduidelijking - veelal in de referenties, waardoor e.e.a. hopelijk iets beter traceerbaar is geworden. Een paar bijzinnen zijn gesneuveld.
Rest mij u veel succes toe te wensen met het doen van (eventuele) aanpassingen of het herschrijven van dit lemma.
Prettige dag verder!
Met vriendelijke groeten, Woordenbrij2 (overleg) 24 nov 2020 12:09 (CET)Reageren
Dank voor uw aanpassingen. Ik denk dat het nog steeds niet (helemaal) aan de richtlijnen voldoet, maar ik laat het hierbij. Misschien dat iemand anders er nog eens op terugkomt, mvg HenriDuvent