Overleg:Jacques Cartier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik heb de wijziging teruggedraaid die van "St. Lawrence Iroquois (een groep ongeveer overeenkomende met de latere Hurons" "Iroquois" maakte. Het woord "Iroquois" staat in "St. Lawrence Iroquois niet voor de confederatie die later als Iroquois bekend staat, maar voor alle volken van het Iroquois taalgebied. Als het je toch stoort, verander het dan maar in "Huron". Zie ook en:Wyandot, ik quote: The Hurons were not the only Iroquoian people in the area to be organized into confederacies. - André Engels 14 nov 2005 12:06 (CET)

Berg de naam Mont Real gegeven[bewerken]

Volgens mij klopt dit niet; op de pagina van Samuel de Champlain lees ik dat Samuel degene was die deze berg benoemde en op de Engelse versie van Cartier's pagina is niets over deze benoeming te vinden. Verwijderen dan maar?

Ik heb dit even nagevraagd, en Raymond John Howgego (auteur van de Encyclopedia of Exploration) antwoordt:
Monte Réal, a hill overlooking the Indian city of Hochelaga, was named by Cartier on Sunday, 3 October 1535. It is clearly shown on Ramusio's plan of Hochelaga which accompanies his description of the voyage.
De idenitficatie met Cartier klopt dus. Desondanks bedankt voor je oplettendheid, en je inzet om Wikipedia correct te houden. - André Engels 15 okt 2009 21:10 (CEST)