Overleg:Jean-Baptiste Corot

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In het overzicht Schilderkunst haalt men Corot weg bij het Impressionisme (20.01.03 : Corot is geen impressionist ...), om hem bij het Classicisme te plaatsen.

Het etiketteren van een kunstenaar is vaak nogal riskant, al lopen recensenten wel eens weinig subtiel alle kanten op. Camille Corot hoort inderdaad niet bij de typische impressionisten, zeker niet bij die van 1874-1886. Hij kwam er voor en dan eerder als inspirator. Hem thuis brengen bij de classicisten is echter al even moeilijk te verdedigen. Veiliger zit Corot bij het Realisme van "Barbizon" en Théodore Rousseau met reminiscenties naar Courbet, al zullen anderen ook wel niet al het ongelijk op zich willen laden, want ... hij werkte meer dan 50 jaar ... en dan gaan we weer. - 28.02.03.- Julien Pylyser.

Misschien dat een dergelijke uitleg ook best in het verhaal zelf verwerkt zou kunnen worden? Ik ben een grote leek in dit soort zaken, maar er zijn ook andere onderwerpen waar de meningen verschillen en waar we dan daar in het verhaal zelf gewag van maken. Soms is dat de enige manier om een objectief sausje over het verhaal te gooien: meerdere kanten belichten. Jcwf 01:24 1 mrt 2003 (CET)

- Ik ga inderdaad trachten een paar nuanceringen aan te brengen in het Corot-artikel, dat echter niet van mij was.- 01.03.03. - Julien Pylyser.