Overleg:Jules Massenet

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 dagen geleden door ErikMAkkerman in het onderwerp hoe lang duurde de prijs van de Prix de Rome?

hoe lang duurde de prijs van de Prix de Rome?[brontekst bewerken]

Er staat een tegenspraak in het artikel.

Eerst: "Hij won de fel begeerde compositieprijs Prix de Rome in 1863. Dat betekende drie jaar op kosten van het Comité ongestoord werken in een villa van De Medici net buiten Rome."

Later: "Hij won de Prix de Rome in 1863 met zijn cantate David Rizzio. Aan de prijs was een eenjarig verblijf in Italië verbonden (1864-1865)."

In de Engelse en Franse pagina's zie ik hier niets over. Op de Duitse pagina staat dat aan de Prix de Rome een verblijf in de Villa de Medici was verbonden, maar niet de duur ervan. Ik probeer dit verder na te zoeken. ErikMAkkerman (overleg) 14 apr 2024 18:15 (CEST)Reageren

Ook gekeken op de Italiaanse pagina:
"Il premio portò a un periodo di studio triennale ben finanziato, due terzi dei quali furono spesi all'Académie de France à Rome, con sede a Villa Medici."
Mijn kennis van het Italiaans is beperkt, dus met enig voorbehoud een vertaling:
"De prijs behelsde een driejarige studieperiode, goed gefinancierd, twee derde daarvan gesponsord door de Académie de France in Rome, met huisvesting in de Villa Medici."
Het lijkt er hier op, dat de prijs van de Prix de Rome één jaar duurde en dat de Académie de France daar nog twee jaar aan toevoegde. Wellicht hebben de auteurs van het artikel dit door elkaar gehaald. Ik zoek verder. ErikMAkkerman (overleg) 14 apr 2024 18:34 (CEST)Reageren