Overleg:Karel Doorman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ik heb dit snel in elkaar gezet - me baserend op een email aan iemand - omdat er niets was over Karel Doorman

T.z.t. moet dit opgesplitst in een biografie over Karel Doorman, en een lemma over de Slag in de Javazee. Muijz 8 jan 2004 15:46 (CET)

Notificatie van CommonsTicker[bewerken]

De onderstaande afbeelding(en), die gebruikt worden op deze pagina (of overlegpagina), zijn verwijderd of genomineerd voor verwijdering op Commons. Als de afbeelding verwijderd is, haal dan de afbeelding van de betreffende pagina. Indien je het niet eens bent met de nominatie of verwijdering kun je op Commons een reactie plaatsen op de verwijderlijst, of op de overlegpagina van de verwijderende admin.

-- CommonsTicker 25 mrt 2007 08:20 (CEST)

Niet gesneuveld maar verdronken[bewerken]

In het artikel staat dat Doorman aan boord van de De Ruijter is gesneuveld . Dat is een redactiefout : hij heeft het schip niet verlaten en is er daarom mee ten onder gegaan . Hij is door minstens één bemanningslid vanuit zee op de brug gezien toen de kruiser na drie uur nog te hebben gedreven , onder ging . Ik ontmoette zijn vrouw in Den Haag in 1962 , zij was hertrouwd en nog uiterst gebeten op "de" Japanners , maar ook op de volgelingen van Soekarno . 80.56.50.56 8 nov 2011 21:34 (CET)desertfax