Naar inhoud springen

Overleg:Kennisproductiviteit

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Inleiding in lekentaal gewenst[brontekst bewerken]

"Kennisproductiviteit is de manier waarop en de mate waarin incrementele verbeteringen en radicale veranderingen tot stand komen" is nu de eerste zin van het artikel. Zou er een inleiding in leken-taal kunnen komen? Ik word hier niet veel wijzer van. 't Is dat ik de artikelen op taalfouten moet controleren, anders was ik na het lezen van de eerste regel meteen afgehaakt. Sietske Een ecoloog is iemand die roept over de woestijn... 10 aug 2006 17:29 (CEST)Reageren


De zin klopt inderdaad niet. Ik lees dat productiviteit is een manier waarop veranderingen tot stand komen.. (hoogst merkwaardig, als het uit het Engels is vertaald dan zou het nog een slecht vertaalde zin kunnen zijn). Op http://www.intellectualcapital.nl/e-zine/ICNmay2003.html zie ik wat beter lopende zinnen.. ;)

Een definitie van ´leerfuncties´ geven lijkt me ondoenlijk zoals die hier wordt gepresenteerd. Die tekst kan beter (als je tenminste weet wat eigenlijk bedoeld is te zeggen).

De zeven punten lijken me wel hele goede voorwaarden voor een omgeving waar kennis verworven kan worden en lijkt me zeker te kunnen leiden tot optimale en langdurige productiviteit. Prima informatie dus. Nu nog op een nette plek.

Dit artikel is geschreven als tegengeluid voor ´kennismanagement´. (Citaat Voorbeeld van een kritische tegengeluid, maar tegelijkertijd nauw gerelateerd, is het concept kennisproductiviteit). Het ´vóórgeluid´ is echter niet goed gedefinieerd in het artikel over kennismanagement, dus waarop is ´kennisproductiviteit´ dan een ´tégengeluid´. Zo kennismanagement een loze hype was, dreigt kennisproductiviteit dat op deze wijze ook te worden.

Mijn voorstel is om alles in het artikel van kennismanagement te stoppen en daar een goede slag overheen te maken, inclusief een paragraaf over kennisproductiviteit. De historie van eea staat er al wel in maar practisch to the point komen voor dagelijkse zaken lukt daar nog niet fraai.

Wellicht moeten sommige kreten geobjectiveerd worden, meer feitelijk, meer body. Nu hebben ze m.i. nog onvoldoende enclopedische waarde. Gezien de ervaring van de auteurs die aan het artikel werkten over kennismanagement en aan dit artikel over kennisproductiviteit, zouden ze toch in staat moeten zijn een prachtig artikel in elkaar te draaien? ;)

Enne.. over het noemen van ´belangrijke vertegenwoordigers´ zijn, ´guru´s´en/of wetenschappers.. zie de overlegpagina bij Kennismanagement.

Mee eens? Hein de Jong 31 aug 2006 16:55 (CEST)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Kennisproductiviteit. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 aug 2017 12:56 (CEST)Reageren