Overleg:Knooppunt Lunetten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Is de getoonde foto niet Oudenrijn in de gedaante van 1981? Onderin zijn namelijk tunnelcomplexen te zien van de weefvakken van de parallelrijbaan van de A12.

lijkt me niet, want knooppunt ouderijn heeft volgens mij altijd waterpartijen in de bladeren van het klaverblad gehad. Verder heeft ook Knooppunt lunetten weefvakken (check voor het gemak eens de kaart Nederland via locatienet.nl oid... Sieger 18 dec 2005 18:26 (CEST)

Deze foto is wel degelijk knooppunt Oudenrijn. Gezien vanuit het oosten richting het westen. De waterpartijen zijn pas aangelegd na de reconstructie van Oudenrijn in 1996. De A27 heeft nooit parallelrijbanen gehad en dat suggereert deze foto wel Want de A12 kruist de A27 bovenlangs. Ook als men kijkt na het gedeelte linksbovenaan. Het dijklichaam van de lus Amsterdam Arnhem ligt daar al, de afrit Rotterdam 's-Hertogenbosch loopt aan de binnenkant van dit dijk lichaam. Ook bij het huidige Oudenrijn ligt deze constructie nog zo. De enige turbine lus die Lunetten heeft loopt van de A12 uit de richting Den Haag naar de A27 ri Almere. De afrit A 27 vanuit Breda naar Arnhem loopt buiten deze lus om en dat is op deze foto niet terug te zien. Daarbij heeft de bovenste schrijver gelijk. De tunnelcomplexen typerend voor oudenrijn zijn duidelijk te zien. Bij Lunnetten zijn geen tunnel complexen. Daarbij twijfel ik of Lunetten ooit 4 bladeren heeft gehad, want volgens mij bestaat Lunnetten al in zijn huidige vorm sinds de aanleg van het omstrden stuk A27 door Amelisweerd heen. Ik heb ook gekeken naar de link onder de foto en ik kwam op de volgende pagina uit: https://www.rijkswaterstaat.nl/apps/beeldbankvenw/Custom/BB/Search.aspx Hier heb ik de zoekterm Knooppunt Lunnetten in getikt. Vervolgens kreeg ik allemaal foto's van west naar oost van de A12 beginnend bij het Gouwe aquaduct. De foto's 1984-23/24/25 zijn allemaal van Knoopunt Oudenrijn. De foto in het artikel is 1984-25. Dan komen er eerst nog foto's van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal en van de afrit Hoograven pas de foto's 1984/36/37/38 zijn van knooppunt Lunetten, waarop duidelijk is te zien dat Lunneten nooit een volledig Klaverblad is geweest omdat het stuk naar het Noorden hier nog in aanleg was. Ik heb dit ook aangepast in het artikel.

Kan iemand de foto verwijderen en een goede plaatsen want ik weet niet hoe dit moet.

Die foto was inderdaad van knooppunt Oudenrijn, afbeelding verwijderd Roberto 5 nov 2006 19:42 (CET)

Dezelfde onder andere, door mij betwiste, afbeelding van knooppunt Oudenrijn is wederom geplaatst. Kennelijk misleid door de begeleidende tekst van de Beeldbank V en W Waldo79 31 mrt 2008 16:54 (CEST)

Afbeelding met verwijzing naar bovenstaande discussie verwijderd Waldo79 31 mrt 2008 17:16 (CEST)Er staat vermeld dat de hoofdrijbanen van de A12 alleen bereikbaar zouden zijn vanuit Hilversum ri. Den Haag en Den Haag ri. Hilversum. De hoofdrijbanen gaan natuurlijk gewoon verder als A12 ri. Arnhem en vice versa zijn deze ook bereikbaar. Akkoord als ik 't wijzig? 195.212.29.92 25 jun 2008 08:39 (CEST)