Overleg:Koninklijke Haagse Cricket & Voetbal Vereeniging

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door DF Blom in het onderwerp Ahold, Albert Heijn en de jaargetijden

Ook een oude bekende van HVV is Tim Krul, nu actief bij Newcastle United

promoveren naar een lagere klasse is toch degraderen?


Naam[brontekst bewerken]

Er wordt in dit artikel gesproken over HVV, terwijl de naam Konkinklijke Haagse Cricket & Voetbalvereniging is, kortweg HCVV, zoals ook te lezen is op de website, www.konhcvv.nl. Meerdere malen wordt in dit artikel dus met de verkeerde naam gesproken. Ik stel voor dat dit wordt gewijzigd. Het lijkt me redelijk om niet alleen een artikel over een afdeling van een kleine club te houden, maar over de gehele club, zeker omdat het niet een specefieke afdeling is.Lolsimon 29 apr 2007 00:12 (CEST) De officiële naam van de vereniging is: Koninklijke Haagse Cricket en Voetbalvereniging. HCVV wordt nooit gebruikt als verenigingsnaam. Wij, leden, spreken van de vereniging, de Koninklijke of spreken over één van de afdelingen, als "roepnaam". Vergelijk het met Albert Heijn, we gaan niet naar Ahold. Zo gaan wij in de zomermaanden naar DE HCC en in de wintermaanden naar DE HVV. We zijn wel trots op onze vereniging en spreken dus over DE HVV als wij het over de voetbalafdeling hebben.Reageren

één artikel[brontekst bewerken]

Ik stel voor alle afdelingen en dit artikel samen te voegen. Als we ook voor elke afdeling van een vereniging nog eens een artikel gaan schrijven is het einde zoek. daarnaast is dit wel een erg mager artikel. Lipton 6 aug 2007 20:15 (CEST)Reageren

HCC en HVV[brontekst bewerken]

HCC en HVV zijn niet voor niks twee gangbare namen van de HCVV. In geschiedenisboeken van beide verenigingen worden HCC En HVV ook niet als een geheel beschreven. Daarnaast lijkt het me logisch omdat het om totaal verschillende sporten gaat; cricket en voetbal. Specifieke afdelingen zijn het dus ook zeker wel. Het is bovendien erg onoverzichtelijk als we de statistieken en dergelijken door elkaar gaan halen op één pagina. Als laatste: we maken van Ahold en Albert Heijn toch ook niet een artikel? Een pover artikel is het ook in mijn optiek, ik zal het nog uitbreiden.

"Op 7 oktober 1893 vond de fusie H.C.C. en Olympia plaats, waarna de cricketafdeling onder de naam HCC en de voetbalafdeling onder de naam HVV verder ging." staat er op de website (www.konhcvv.nl). HC&VV staat dan ook voor Haagse Cricket EN Voetbal Vereniging. Twee verenigingen onder 1 dak dus. Later zijn de tennis en squash verenigingen er ook nog aan toegevoegd.

Met vriendelijke groet, --Daniël 6 aug 2007 20:28 (CEST)Reageren

Ahold, Albert Heijn en de jaargetijden[brontekst bewerken]

Ik weet niet hoe het bij u is, maar ik ga zowel in de zomer als wintermaanden naar "de appie". Echter is wat ik "de appie" noem Albert Heijn, en als bedrijf onderdeel van Ahold. Zodoende dat HCVV het hoofdartikel is, via welke verwijzingen staan naar de afzonderlijke sporttakken (en van oorsprong gescheiden verenigingen) die er bij 'de vereniging' uitgeoefend worden.

Mvg, --Daniël 31 aug 2007 21:13 (CEST)Reageren