Overleg:Koninklijke Militaire School (Nederland)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 maanden geleden door RDKor in het onderwerp Herschrijven pagina KMS

Initiele opleidingen manschappen (AMOn) ook ondergebracht bij KMS[brontekst bewerken]

AMO & AMOL zijn opgegaan in de KMS. is het een idee om dit hierin te vermelden?

Informatie opgenomen in intro en in het hoofdstuk geschiedenis (2010-heden, 1e alinea). RDKor (overleg) 25 feb 2024 19:42 (CET)Reageren

Link naar monument[brontekst bewerken]

Mogelijk is het interessant om de link www.leudalmonument.nl op te nemen. De KMSérs nemen ieder jaar deel aan een herdenking bij dit monument.

Helaas (nog) geen bron voor gevonden. Mocht ik het tegenkomen zal ik het toevoegen. RDKor (overleg) 25 feb 2024 19:43 (CET)Reageren

Vrouwen op KMS[brontekst bewerken]

Tot een bepaald jaar was de Koninklijke Militaire School uitsluitend voor mannen ? Op een gegeven moment zijn er vrouwen toegetreden ?, zou daar iets over vermeld kunnen worden

2A02:A400:6148:1:E9A8:A0E6:EC37:2236 17 apr 2018 09:34 (CEST)Reageren
Informatie opgenomen in het hoofdstuk geschiedenis (1970-1990, 2e en 3e alinea). RDKor (overleg) 25 feb 2024 19:40 (CET)Reageren

Herschrijven pagina KMS[brontekst bewerken]

Sinds de maatregelen van het reorganisatieplan Atlanta is er dusdanig veel gewijzigd bij de KMS wat, naar mijn mening, een volledige herschrijving van de pagina vereist. De KMS is bijvoorbeeld niet meer een synoniem voor de basis- en verdere opleidingen voor onderofficieren, maar faciliteert sinds 2013 ook basisopleidingen voor manschappen en korporaals, en sinds dit jaar ook het Dienjaar.

In de komende weken zal ik werken aan een compleet nieuwe pagina die de geschiedenis van de KMS zal omschrijven evenals de ontwikkelingen van de laatste 10+ jaar. Dit wordt allemaal voorzien van openbare bronnen en afbeeldingen.

Met vriendelijke groet,

RDKor (overleg) 13 jan 2024 11:38 (CET)Reageren

De nieuwe informatie is zojuist over de oude heen gelegd.
De vorige versie concentreerde zich meer op de opleidingen en cursussen die gegeven werden op de KMS. Gezien dat de KMS niet meer de school was van voor 2013, was op de pagina een focus op de eenheid benodigd. Daarnaast was dusdanig specifieke informatie over de opleidingen niet relevant voor de encyclopedie.
Verder was er veel geschreven over de legerplaats Ermelo waar de KMS in 2014 naartoe verhuisde. Gezien dat deze twee kazernes eigen pagina’s hebben kon hiernaar verwezen worden.
De nadruk ligt nu dus meer op de geschiedenis van de school als eenheid. Daarnaast is er meer informatie over het embleem en en de situatie in 2024 toegevoegd. Alles is nu ook voorzien van bronnen en naar mijn mening is de pagina door de wijzigingen beter bestand tegen de toekomst.
In een van de laatste hoofdstukken zijn de commandanten genoemd. Hoewel ik hier relatief veel commandanten heb kunnen noemen, zijn er geen bronnen gevonden waarin duidelijk wordt gemaakt aan wie en wanneer J.L.R.M. Vermeulen het commando heeft overgedragen. Ook de commandanten tussen J.L.R.M. Vermeulen en T. Nijkamp heb ik niet kunnen vinden.
Dat wat ik wel had kunnen vinden hierover was onvoldoende om als bron te gebruiken. Om een eventuele zoektocht te helpen heb ik wel de namen en jaartallen vermeld uit deze bronnen). Mocht iemand over deze informatie beschikken dan staat het hem vanzelfsprekend vrij deze in het overzicht te verwerken. Ik zal zelf in ieder geval een oogje in het zeil houden.

RDKor (overleg) 25 feb 2024 19:46 (CET)Reageren