Overleg:Lacrosse

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Lacrosse is net zoveel een vorm van veldhockey als veldhockey een vorm van voetbal is. Het lijkt weliswaar qua regels op ijshockey (face-off, checking, strafmaatregelen (straftijd en dus powerplay) en plaatsing van de doelen(midden in het veld)), maar er is geen hockeystick en het lijkt dus in de verste verte niet op veldhockey of het moet zijn dat het ook doelen en een veld heeft.

Ik ben het met je eens, een lacrosse stick is in alle opzichten anders. Het rennen met de bal wordt ook mogelijk gemaakt door een netje aan het einde van de stick, dit is tevens een unieke eigenschap van de sport. Daarbij is het misschien ook wel leuk om te weten dat in canada juist lacrosse gekozen is om in de zomer te spelen i.p.v. ijshockey omdat ze dat op gras kunnen spelen. Maar wat inderdaad ook powerplay is dan de iet-wat tammere veldhockey.

onduidelijk[brontekst bewerken]

ik vind dat er erg veel dingen onduidelijk zijn in dit artikel. er word bijv overal gesproken over body checken maar niet uitgelegt wat dat nou is. Mastertim 22 nov 2007 14:51 (CET)Reageren

Lacrosse stick[brontekst bewerken]

Is de pocket het gedeelte onder netje, want daar is het artikel heel vaag over

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Lacrosse. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 sep 2017 04:55 (CEST)Reageren