Overleg:Libanese Burgeroorlog

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Michel Aoun[bewerken]

"Gemayel stelde opperbevelhebber van het leger, generaal Michel Aoun, aan als nieuwe president." Dit wordt formeel tegengesproken door Charles De Leeuw in zijn boek 'Libanon, de vermoorde onschuld', die stelt dat Aoun middels een staatsgreep de vorige president Gemayel opzij zette op zijn laatste ambtsdag, en de verkiezing van een nieuwe president door het (verdeeld) parlement militair tegenhield. Het leiderschap van Aoun werd - weeral volgens dat boek - enkel door Irak en het Vaticaan erkent.

Ik ken dat boek niet, helaas. Maar pas de tekst aan als je denkt dat het daardoor beter wordt! Succes! Groet,Bontenbal 3 mei 2006 09:58 (CEST)

De opmerking van 'anon' is m.i. correct en heb de tekst inmiddels aangepast Riemer

PLO & sympathie[bewerken]

In het artikel staat:

Deze aanvallen hadden de sympathie van de moslims, maar werden door de christenen argwanend bekeken wegens de constante dreiging van vergeldingsacties van het Israëlische leger.

Het valt nog te betwijfelen in hoeverre "de moslims" die zeker in Libanon alles behalve een een gestemde groep zijn hier sympathie voor hadden? De moslimbevolking leed in zuid Libanon enorm door de wetteloosheid en wandaden van de PLO.

Uitgebreider[bewerken]

Deze pagina zou nog veel uitgebreider mogen, zie de Engelse pagina over dit onderwerp. Ik ben momenteel bezig met een flinke uitbreiding van het artikel. Het resultaat tot nu toe is te vinden in mijn kladblok. Gelieve daar niets zonder overleg aan te passen, maar tips zijn van harte welkom.