Overleg:Lijst van Nederlandse politici die van partij wisselden

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 maanden geleden door Arawaasdorp in het onderwerp Pagina dient bijgepoetst te worden

Pagina dient bijgepoetst te worden[brontekst bewerken]

Incomplete lijst & ontbreken bronvermelding

Waarde mede-Wikipedians, deze pagina dient grondig bijgeschaafd te worden. Op de eerste plaats ontbreken bij benadering veel namen: veel recente en anderzijds historisch roemruchtige wissels die zojuist zijn toegevoegd zijn slechts een eerste top of the mind toevoeging. Daarop voortbouwend zijn niet alle partijwissels bij de betreffende namen compleet.

Op de tweede plaats ontbreekt het bij nagenoeg alle namen aan adequate bronvermelding. Gelukkig biedt parlement.com daarvoor een uitstekend handvat, en kan aan de hand van de biografieën van de betreffende politici deze lijst voor een goed deel aangevuld en gecorrigeerd worden.

Toevoeging jaartallen & work in progress

Tot slot is er bij de eerste twee alinea's een eerste opzet gemaakt om ook jaartallen toe te voegen bij lidmaatschap / activiteit, om een nauwkeurigere duiding te geven aan de tijd en context omtrent de betreffende partijwissel. Deze klus, alsmede het toevoegen van verdere missende bronvermelding, is momenteel work in progress. Eventuele assistentie / aanvulling / correctie van noeste mede-Wikipedians is hierbij uiteraard van harte welkom (graag zelfs!). Arawaasdorp (overleg) 8 jan 2024 03:03 (CET)Reageren