Overleg:Limoncello

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Limoncello is een italiaanse citroenlikeur met tenminste 35% alcohol. Traditioneel worden de citroenen gebruikt uit de buurt van Sorrento, onder Napels en gelegen dichtbij Amalfi. Essentieel is dat voor de bereiding alleen citroenen van biologische kwaliteit worden gebruikt, daar men de schillen laat trekken en eventuele residuen van bestrijdingsmiddelen dan gemakkelijk vrij komen waardoor een medicinale smaak zal ontstaan.

Benodigdheden: 8 biologische citroenen, 1 liter water, 600 gram suiker en pure (95%) alcohol die in Italië en een aantal andere landen in iedere supermarkt te koop is voor een lage prijs.

Belangrijk is dat alleen het het gele gedeelte van de schil wordt gebruikt. Het wit maakt de smaak bitter. Doe de schillen samen met 1 liter pure alcohol in een wekpot en sluit deze luchtdicht af. Laat dit 22 dagen in een donkere ruimte staan. Filter de alcohol van de schillen d.m.v. een zakdoek. Doe 1 liter water in een pan en doe de 600 gr. suiker erbij op een laag vuur. Roeren totdat al het suiker is opgelost en het geheel doorzichtig is geworden. Laat het suikerwater geheel afkoelen (anders zal een troebele likeur ontstaan). Meng het geheel, nogmaals zeven en nog één week in de koelkast laten staan.

Aanschaf pure alcohol[brontekst bewerken]

Pure alcohol (95%) is in Nederland niet verkrijgbaar daarom gebruikt men vaak jenever, vodka of brandewijn. Dit zal echter een ander resultaat opleveren qua smaak.