Overleg:Lurker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

het bestaat echt! Laten we zeggen dialect, maar ik weet niet of het Twents of Achterhoeks is... Ik Onzin he? Nou check it out: Externe link over lurken! Ik wil niet lekker puh overkomen, maar ik ben blij dat ik zelf niet aan het malen was geraakt... ZndX; ZonderXtremisme - Want dat heeft niets te maken met objectief inzicht. 9 mrt 2006 12:04 (CET)

In het Engels komt de uitdrukking 'to lurk' voor, met dezelfde betekenis, b.v. gezien op een forum waar mensen dan de discussies volgen en kennis nemen van de aangeboden informatie zonder zelf vragen te stellen of te beantwoorden. Tja, ben je een parasiet als je wikipedia raadpleegt zonder er zelf iets aan bij te dragen? Ik stoor me soms meer aan de mensen die keer op keer met dezelfde vragen komen zonder eerst de faq te lezen, en ik ben niet de enige.
Lurken, gluren etc. Zeker geen parasieten, maar gewoon mensen die denken/vinden dat hun bijdrage niet nodig is. Ik ken lurken in de hier bedoelde betekenis, maar daarnaast gebruikte ik 'Lurken' vroeger ook als zuigen op 2 vingers. In plaats van duimzuigen lurkte ik als klein kind. Lurken ging in mijn geval met de ring- en middelvinger. Kennen andere mensen dit ook in deze betekenis? PatrickVanM 9 mrt 2006 13:35 (CET)
Nee, wel een derde nog: Lurken als in kladden waarmee referentie gemaakt wordt naar een onbekend lichaamsdeel waarbij iemand (je vader/moeder/familie lid) je spreekwoordelijk grijpt Anders pak ik je bij je lurven hoor... in speelse aanduiding naar kinderen om magisch denken te stimuleren en zo een komisch bedoelde reaktie aan te geven. (Friesch volgens mij, maar ik kan me vergissen)

ZndX; ZonderXtremisme - Want dat heeft niets te maken met objectief inzicht. 9 mrt 2006 13:47 (CET)

Ik ken het ook... maar dan in de betekenis van drinken en/of sebbelen. Zoals het hier beschreven is, hebben wij een andere term voor. Sponsforumers. Hsf-toshiba 9 mrt 2006 13:48 (CET)
(na BWC): En in een vierde betekenis (die overigens wel etymologisch iets te maken kan hebben met de tweede): drinken. Wanneer je een glas snel leeg drinkt, dan kan deze term worden gebruikt. "Zo, jij lurkt er aardig op los!" Is wellicht ook streekgebonden, Veluws dus in mijn geval. - Eve 9 mrt 2006 13:50 (CET)
Fluistermode Aan
Ik kom uit Brabant.
Fluistermode Uit
Hsf-toshiba 9 mrt 2006 13:54 (CET)

Wikipedia:Wat je niet moet doen[brontekst bewerken]

Ik wil eigenlijk refereren naar deze pagina.... best wel handig... Wikipedia:Wat je niet moet doenHsf-toshiba 9 mrt 2006 14:01 (CET)

Verzoek: Wat je wel mag doen[brontekst bewerken]

Wil iemand het artikel alsjeblieft verder volgens conventies afmaken? Ik heb de gerefereerde newbie pagina's gelezen maar moet ook melden dat ik soms concentratie problemen heb; dit was eigenlijk een eerste artikeltje voor mij uit de categorie zandbak... maar ik wil het uiteraard meteen in het echt proberen. Desalniettemin vind ik dat er nu genoeg informatie over lurken bekend is om het te redden van /dev/null (trashcan) Als iemand die hier wat bekender is em nu netjes wil af maken, als dat niet te veel moeite is, dan vallen hopelijk mij de conventies zoals bedoeld in wikiquette en wat-je-niet-moet-doen alsnog op. 193.172.214.6 12 mrt 2006 16:23 (CET)

(Inloggen mag ik ook wel doen *wink*) ZndX; ZonderXtremisme - Want dat heeft niets te maken met objectief inzicht. 12 mrt 2006 16:42 (CET)

Verhuizen?[brontekst bewerken]

==> Wikitionary wellicht?

Aangepast[brontekst bewerken]

Ik heb het artikel aangepast, maar het kan nog worden uitgebreid. Zie het artikel in de Engelse wiki voor inspiratie ;) Chingon 21 mrt 2006 14:15 (CET)