Overleg:Maaidorser

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Maaidorser. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 7 sep 2017 16:15 (CEST)Reply[reageer]

De bovenste zeef?[brontekst bewerken]

In de tekst staat "Het materiaal dat op de bovenste zeef blijft liggen bestaat uit kaf en lege aren. Dit valt op de grond. Alles wat op de bovenste zeef blijft liggen bestaat uit (half)ongedorste aren en korrels die nog aan het kaf vastzitten. Dit wordt opnieuw naar de dorstrommel getransporteerd en nog een keer gedorst. Wat door de onderste zeef heen valt, bestaat uit schoon zaad dat naar de graantank wordt getransporteerd."

Dit lijkt me ofwel onjuist, ofwel onzorgvuldig geformuleerd. Zoals ik het nu lees is het materiaal op de bovenste zeef kaf en lege aren, die op de grond vallen, maar is het tegelijkertijd OOK ongedorste aren en vastzittende korrels die opnieuw naar de dorstommel gaan. Dat lijkt me niet mogelijk. Ik heb te weinig verstand van het onderwerp om dit zelf te verbeteren, maar iemand zou hier even naar mogen kijken. Alexander (Lexus77) Altijd blij met een reactie 5 aug 2022 21:41 (CEST)Reply[reageer]