Overleg:Managementteam
Onderwerp toevoegenDe vergelijking van titels klopt niet helemaal.
Zo is een Chief Operating Officer, in ieder geval in de VS, meer dan iemand die verantwoordelijk is voor productie. Een veelvoorkomend model is dat de COO het dagelijks bestuur van de bedrijfsorganisatie voor zijn rekening neemt, terwijl de CEO de algemene verantwoordelijkheid heeft en de externe relaties onderhoudt. Voor startup heeft de CEO de leiding voor "raising funds". Als een bedrijf een COO heeft, dan rapporteren vaak de meeste andere bedrijfsfuncties naar de COO.
Een CTO is iemand die de technische strategie van een bedrijf bepaalt, maar meestal is hij/zij niet verantwoordelijk voor de uitvoering. Hetzelfde geldt voor de CMO, die de marketingstrategie bepaalt.
De CIO is meestal wel verantwoordelijk voor de uitvoering van de ICT strategie.
Jos-uit-boston 13 nov 2009 23:18 (CET)
Nederlandse en Engelse titels
[brontekst bewerken]Wat is het nut van een link onder de titel in het Engels? Deze komt uit op een redirect die uiteindelijk toch op dezelfde pagina komt als de link onder de Nederlandstalige titel. Overigens komt die Nederlandstalige link meestal ook nog eens op een redirect uit. Blijkbaar komt de naamgeving in deze tabel niet overeen met de naamgeving van de artikelen. Verwarrend. Groet, Rickie97 (overleg) 5 jun 2016 15:39 (CEST)
- Als je de zorgt voor een link naar technisch directeur in de linkerkolom, dan kunnen de links bij de Engelstalige titels wel weg. Mbch331 (Overleg) 5 jun 2016 16:08 (CEST)
- In principe moet technisch directeur dus hetzelfde zijn als R&D-directeur, of niet? Ik durfde het niet aan te passen omdat ik het vreemd vond dat die link daar niet onder zat, geen idee of dat met een reden is. Rickie97 (overleg) 5 jun 2016 16:22 (CEST)
Directie en managementteam
[brontekst bewerken]Uit dit artikel zou je de indruk kunnen krijgen dat managementteam gewoon een ander woord is voor directie: in het lijstje met functionarissen staan immers alleen directeuren. Het woord wordt of werd in Nederland, bij mijn weten, echter vaak gebruikt voor een groep mensen die niet allemaal directeur zijn en dus ook geen lid van de directie, maar die wel dicht bij de directie staan. Dit geldt dus vooral voor middelgrote organisaties met een kleine directie die de behoefte heeft regelmatig groepsgewijs te overleggen met de belangrijkste managers en staffunctionarissen. Bij middelgrote organisaties die het 'raad van bestuur'-model hebben overgenomen (waar de baas dus niet meer directeur heet maar bestuurder), is dit misschien veranderd.
Hoe dan ook, in de huidige vorm zou het artikel net zo goed 'directie' kunnen heten. Er bestaat vreemd genoeg nog geen artikel met die naam. Bever (overleg) 18 apr 2017 23:09 (CEST)