Overleg:Masquerade (Chatsjatoerjan)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Straatspoor in het onderwerp ☆De film bied véél méér dan alleen de muziek uit de suite.

Opname[brontekst bewerken]

Ik kwam er achter dat er wel een opname op Spotify staat, maar verder weet ik daar niks van. Te modern voor mij. Maar het duurt bijna 1,5 uur, wat wel erg lang lijkt aangezien de dvd 64 min. duurt. Het zal allicht anders zijn dus.Straatspoor (overleg) 17 jan 2022 21:19 (CET)Reageren

☆De film bied véél méér dan alleen de muziek uit de suite.[brontekst bewerken]

Er is geen bron, dus het kan niet in het artikel denk ik, maar wie alléén de suite-muziek kent, die mist een héleboel mooie muziek. Én mooie beelden. Daarom hier mijn ervaring met de dvd-film🎬. Het enige zichtbare bewijs dat het ballet ooit compleet is opgevoerd. Beter is er dus niet. (en hoeft van mij ook niet)(moeilijk te overtreffen) Ik ervaar het als dat je deelneemt(ter plaatse) aan, of kijkt(thuis) naar "flitsen"💢📸 uit de 👹nachtmerrie☻ van de hoofdpersoon, die stééds achterdochtiger🤔 en wáánzinniger🤪 wordt. Je moet vóóràl géén logica verwachten dus. Extréme paranoïde🤯 obsessie😳. Met véél fantasie kùn je mìsschién wel èrgens wàt >∆<👈🙅👇>>verwijzingen<<👆🙅👉>>** <<naar het verhaal zien. >>Ìn het verhaal dus.(ìn de film)(🤯?🤪?😫?😱?😵)[ Kunt U het nog volgen???](is ook niet de bedoeling van de film)

Zoals bij Chatsjatoerjan te verwachten is, is o.a. het begin als een insláánde 💣🎇of🌋uitbarsting⚠️❗ De dramatische💀 toon wordt dirèct gezet. Een reeks "explosies🌋💥" ❗ Daarna is er o.a. dans en wals, en dat kàn heel melodieus🎶 of héél zacht romantisch💗 zijn. 🎁=💣 Máár opééns en telkens sláát🎇 "der wáánzin" wéér KEI-hàrd dáverend tóe⚠️💥!❗! Heftige ""waanzinnige🤪""🌋vulkanische muziek wordt plòts vervangen door intense zijde~zachte💗 romantische schoonheid. Máárrr die wordt weer plòts op rúwe👹 wijze afgebroken door de vòlgende uitbarsting 🌋💥❗Onverwachte na-schok! De beelden wisselen vaak⚡snel af. "Niets is wat het lijkt".(!) Het is een verwarrende😱 thriller😳〰️😬! Vóóral in de 🌋💥dAverende Vulkánische delen⚠️! De spanning😬 loopt stééds vèrder op↗️. ("Turn of the screw"🔩) De enscenering is uitmuntend🏅💐 , met historische kleding🎎👑, en opgenomen in/bij prachtige paleizen🏰, vermoedelijk in St. Petersburg. Kosten💰 nog moeite zijn gespaard. ⚠️Maar voor mensen die (snel) geestelijke problemen hebben zou het "besmettelijk" kunnen zijn om er naar te kijken. Door de vele 🌀wèrvelende🌪dansen🥵 en het thema kan je er 😱🤯draaierig♻️😵🥴 van worden ! In de film is ook nog een paar keer ijl gezang te horen. Een keer kan het ook zijn dat het geen stemgeluid is maar dat er een zingende zaag⚙️ of een theremin⚡ bespeeld wordt. Allebei zeldzaam gebruikte instrumenten.

In dit ballet zijn de bij chatsjatoerjan "gebruikelijke" "woeste" 🌀🌪volksdansen uit o.a. Armenië niet aanwezig, in tegenstelling tot in de balletten Gayaneh en Spartacus. De locatie is ook niet in die streken. Máár evengoed gaat het er vaak dáverend woest🌋🌀💥 aan toe !!

Welke volgorde er is gevolgd is mij onbekend; dat is afhankelijk van o.a. de regisseur. Er zijn weinig/geen andere voorbeelden, dus of het de juiste volgorde is, is moeilijk te zeggen. 🧡Aanbevolen, zeker voor liefhebbers van de componist. Op YT te zien op kanaal TG production, maar de beeldkwaliteit is wel minder dan op de dvd. (die niet remastered is overigens) ((** = ik gebruik express al die <👈🙅👉> richting aanduidingen. Verwijzing naar iets dat in de film te zien is)) Straatspoor (overleg) 22 jan 2022 09:54 (CET)Reageren