Overleg:NPLC

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Beste schrijver van dit artikel,

Een goede uitleg over NPLC. Echter hebben wij nog enige feedback te verlenen. Ten eerste is het ons niet duidelijk waarom de genoemde eigenschappen van silica de juiste eigenschappen zijn voor NPLC. Bijvoorbeeld, waarom is het van belang dat silanol pas geprotoneerd wordt bij een pH van 2-3?

Bovendien heeft u niet benoemd wat precies polair is aan de stationaire fase. Silanol groepen zijn bijvoorbeeld de polaire groepen van de stationaire fase. Door die chemisch te modificeren kan de polariteit van silica worden aangepast. Er ontstaan dan chemische bindingen met octylgroepen (C8) of octadecylgroepen (C18)waardoor het oppervlak apolair wordt.Op die manier krijg je de RPLC. Dit zou u eventueel kunnen toevoegen wanneer u uitlegt wat het verschil is tussen NPLC en RPLC.

Als laatste misten wij nog wat enige informatie over verscheidene analieten en de daarbij behorende uitleg over of er beter NPLC of RPLC kan worden toegepast.

Wij verheugen ons op een vervolg. Met vriendelijke groet,

K, Z en T.


Geachte schrijver,

Wat ons opgevallen is, is dat dit artikel geen bronvermelding bevat, en aangezien wij ons willen verdiepen in dit onderwerp, zou dit wel erg handig zijn. Bovendien zou het fijn zijn als u erbij vermeldt waarom voor NPLC wordt gekozen boven andere scheidingsmethoden.

Mvg,

WPN


Geachte schrijvers van dit artikel,

NPLC wordt goed uitgelegd. Het is allemaal kort en bondig beschreven en daardoor overzichtelijker en makkelijker te begrijpen.

Mvg, RGK