Overleg:Neerbosch

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dorpsstraat[bewerken]

De bewering Nijmegen is sinds de annexatie van Neerbosch de enige grote stad met een Dorpsstraat heb ik maar even nagetrokken. Maastricht blijkt er ook een te hebben. Dat lijkt me ook een grote stad. Ik heb de zin verwijderd. Fransvannes 17 jan 2007 16:23 (CET)

Mooi speurwerk Frans! Dan moet je ook even de webmaster van Noviomagus.nl vertellen dat 'ie ernaast zit, want daar had ik de bewering vandaan :-) Overigens niet de eerste keer dat Nijmegen iets beweert wat Maastricht betwist, er was ook iets met de oudste stad van Nederland. Vind je het erg als ik de zin terugplaats met iets als "Nijmegen is hierdoor een van de weinige steden met een Dorpsstraat"? --Brinkie 17 jan 2007 16:36 (CET)
Misschien moet je het toch maar even heroverwegen, als ik verklap dat nota bene Rotterdam een dorpsweg heeft. Dat is alweer een stukje spectaculairder. Dat Nijmegen een van de weinige is, lijkt me juist, dus wat dat betreft heb ik er geen bezwaar tegen als je het feit toch wilt vermelden. Het inlichten van Noviomagus.nl laat ik aan jou over. Ik haal graag foutjes uit Wikipedia, maar aan de rest van het web ga ik niet beginnen... Fransvannes 17 jan 2007 16:53 (CET)
Dat hoeft ook niet (ik zei het gekscherend) en ik moet erkennen dat ik het fout heb overgenomen, ook Noviomagus heeft het over "een der grootste steden met een Dorpsstraat". Dat Rotjeknor een Dorpsweg had, dat was mij niet bekend, maar zo te zien "leg de Dorpsweg op Zuid" en dat is inderdaad een verzameling dorpen geweest. --Brinkie 17 jan 2007 21:31 (CET)
Dat dorp was Charlois. En in Maastricht was het het dorp Heer. In Nijmegen dus Neerbosch en in Zwolle (daar is er ook een) Windesheim, al is dat bij mijn weten nog echt een dorp. Je kunt er al bijna een mooie Lijst van... van aanleggen... Fransvannes 17 jan 2007 22:53 (CET)

CBS StatLine[bewerken]

Brinkie, jouw verwijzing naar CBS StatLine werkt niet: "The page cannot be found". Desondanks ben ik zo vrij geweest om jouw (kadastrale) sectie F te wijzigen in Wijk F. -- Rob Essers 17 jan 2007 20:16 (CET)

Die CBS site is een drama om naar te linken, ik weet zeker trouwens dat het eerst wel werkte, zelfs Google geeft die link zonder iets erachter. [1] werkt in ieder geval wel, maar ik kan niet direct naar de informatie over Neerbosch linken. Nou ja, het noemen van de bron volstaat toch? En wat sectie/wijk F betreft, ik geloof dat niemand in Nijmegen zo goed op de hoogte van straat- en wijknamen is als jij dus ik neem wijzigingen voetstoots van je aan ;-) --Brinkie 17 jan 2007 21:20 (CET)
"Vertrouwen is goed, controle is beter!" Ondanks mijn verwoede pogingen ben ik er nog altijd niet in geslaagd bij StatLine het aantal inwoners per wijk (Volkstelling 1930) te vinden. Kun je aangeven waar jij die 1491 inwoners vandaan hebt? -- Rob Essers 18 jan 2007 09:28 (CET)
LOL, dat was mijn kreet toen ik systeembeheerder was ;-) Ik zal je vertellen hoe ik aan die gegevens kom, het is vrijwel niet te vinden als je niet weet waar je moet zoeken:
  1. Ga naar http://statline.cbs.nl/StatWeb/start.asp?lp=Search/Search
  2. Klik in de linker "taakbalk" op het icoontje met de mappen (tweede van boven). Er opent zich een Java applet.
  3. Kies onderaan de mappenlijst (linker venster) van het Java venster Volkstelling -> Volkstelling 1930 -> Volkstelling -> Volkstelling 1930; pl. ind.; bewoners (in de begeleidende tekst staat: Bewoners; Woonvorm, geslacht, wijken en buurten, gemeenten, provincies, Nederland 1930; Gewijzigd op: 27 september 2006; Verschijningsfrequentie: eenmalig)
  4. Klik in het rechter venster op de tab "Regio". Kies dan Wijken en buurten per gem. per prov. -> Gelderland -> Nijmegen -> Nijmegen; bew. oorden; Neerbosch, ov. Onderaan staat de tekst "Gemeente Nijmegen; bewoonde oorden; Neerbosch, andere woningen, schepen, enz.". De andere keuzes voor wat betreft Neerbosch zijn het weeshuis, de St. Rosastichting en het Dominicuscollege, kennelijk woonden daar ook mensen.
  5. Klik nu onderaan op Gegevens tonen. In het browservenster waar je oorspronkelijk vandaan kwam (voordat het Java applet startte), verschijnt: Totaal mannen en vrouwen Totaal alle woonvormen Nijmegen; bew. oorden; Neerbosch, ov. 1 491
Laat maar weten of het je ook gelukt is. --Brinkie 18 jan 2007 10:32 (CET)


Hartelijk dank voor jouw wel heel erg uitgebreide toelichting! Tot stap 4 was ik zelf al gekomen, maar daar raakte ik het spoor bijster omdat ik geen Wijk F kon vinden. Dat het aantal van 1.491 bewoners betrekking heeft op Wijk F staat niet in de tabel. Dat aantal heeft slechts betrekking op "bewoonde oorden; Neerbosch, andere woningen, schepen". De andere inwoners van Wijk F heb jij niet meegeteld:
+ 500 bewoners van "bewoonde oorden; Neerbosch, Weesinrichting 'Neerbosch'";
+ 169 bewoners van "bewoonde oorden; Neerbosch, St. Rosastichting";
+ 166 bewoners van "bewoonde oorden; Neerbosch, St. Dominicuscollege".
Dat brengt het totaal op 2.326 inwoners. Of het hierbij exact om Wijk F gaat, is echter de vraag. -- Rob Essers 18 jan 2007 15:41 (CET)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Neerbosch. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 21 mei 2018 04:24 (CEST)

Externe links aangepast[bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 2 externe link(s) gewijzigd op Neerbosch. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 28 mei 2019 18:25 (CEST)