Overleg:Nemesea

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Houdt a.u.b. dit artikel ongekleurd! Ene Rockon probeert meermaals zijn mening op een conflict binnen deze band te geven, maar laten we het op Wikipedia bij de feiten houden en geen standpunt kiezen in dezen.--Snafje 28 mrt 2006 22:48 (CEST)[reageer]

Er is nu weer getracht dit artikel te manipuleren (waarschijnlijk door dezelfde persoon, maar onder een andere naam; de wijzigingen waren identiek). Blijkbaar heeft iemand groot belang bij een gekleurd artikel aangezien hij er zoveel moeite voor doet. Houdt toch op!--Snafje 30 mrt 2006 09:43 (CEST)[reageer]

'T is inderdaad wat je zegt. Laten we het bij de feiten houden. Hoe weet JIJ nou in godsnaam wat de feiten zijn? Dat zou ik wel graag willen weten. btw. It wasn't me.

  • Zou je niet willen schelden? Het is vrij simpel de gekleurde informatie uit dit artikel te verwijderen, en daardoor de feiten over te houden. Ik heb het artikel inhoudelijk amper gewijzigd, alleen getracht het neutraal te maken. Als je de beeldvorming omtrent deze band of een van zijn (ex-)leden wilt manipuleren ben je hier aan het verkeerde adres.--Snafje 30 mrt 2006 16:03 (CEST)[reageer]


Waar zie jij enig scheldwoord staan? Blijft nog steeds het punt. Hoe kan JIJ weten wat de feiten zijn.Iemand heeft dit kennelijk gepost die het niet eens was met de gang van zaken binnen de band. Jij gaat er vanuit dat dit de feiten zijn terwijl dat dus helemaal niet waar hoeft te zijn. Als iemand dus voor de eerste keer onzin post is dat (tot op zekere hoogte dan) nooit meer te wijzigen. Beetje suf systeem. Suggestie: Misschien moet je de bandleden eens vragen hoe zij er over denken. Je hebt idd GETRACHT het neutraal te maken.


  • "Waar zie jij enig scheldwoord staan?": "Hoe weet JIJ nou in godsnaam wat de feiten zijn?"
  • "Misschien moet je de bandleden eens vragen hoe zij er over denken.": Nee, want dan krijg ik een eenzijdig en dus gekleurd beeld. Dat is nu juist mijn punt. Daarnaast intereseert het me totaal niet hoe het verhaal zit, maar ik wil alleen een ongekleurd wikipedia.
  • "Hoe kan JIJ weten wat de feiten zijn.": Als ik iemand tekst 1 zie veranderen in tekst 2 is daar overduidelijk sprake van kleuring en manipulatie. Door het hele zootje te vervangen door tekst 3 schept dat een neutraal beeld voor zowel de band als de drummer etc. Hier wordt dan geen kant gekozen, en dat is zoals een encyclopedie behoort te zijn! Bovendien zaten in jouw bewerking taal- en stijlfouten.
    • Tekst 1: Sander Zoer (drummer & percussionist), die pas sinds september 2005 Nemesea versterkte, is inmiddels al weer opgestapt. Er was onenigheid ontstaan tussen de virtuoze drummer en de band om een liefdesrelatie die Zoer was begonnen met een -toen nog- goede bekende van Nemesea. Toen de rest van de band teveel druk op zijn privéleven ging uitoefenen is hij opgestapt. De betreffende relatie had overigens geen enkele invloed op de band; toch zagen de andere bandleden er kennelijk een grote bedreiging in. Nemesea is nu bezig met het maken van nieuw materiaal. Dit zullen ze nu zonder de dynamische sound van Sander Zoer moeten doen.
    • Tekst 2: Sander Zoer (drummer & percussionist), die pas sinds september 2005 Nemesea versterkte, is inmiddels al weer opgestapt. Er was onenigheid ontstaan tussen de virtuoze drummer en de band om een liefdesrelatie die Zoer was begonnen met een -toen nog- goede bekende van Nemesea. Toen de rest van de enige druk op zijn privéleven ging uitoefenen wat logisch is hij opgestapt. De betreffende relatie had overigens enorme invloed op de band; en zagen de andere bandleden er terecht een grote bedreiging in. Nemesea is nu bezig met het maken van nieuw materiaal. Dit zullen ze nu zonder de dynamische sound van Sander Zoer moeten doen. Zo ist en niet anders.
    • Tekst 3: Sander Zoer was vanaf september 2005 drummer en percussionist van Nemesea, maar is inmiddels al weer opgestapt. Er was onenigheid ontstaan tussen de drummer en de band om een liefdesrelatie die Zoer was begonnen met een - toen nog - goede bekende van de band. Toen de rest van Nemesea druk op zijn privéleven ging uitoefenen is hij opgestapt. Nemesea is nu bezig met het maken van nieuw materiaal. Dit zullen ze nu zonder de dynamische sound van Sander Zoer moeten doen.--Snafje 30 mrt 2006 17:56 (CEST)[reageer]


In godsnaam is geen scheldwoord in mijn woordenboek.Geen enkele dacht ik zo.

Misschien eenzijdig, maar wel iets wat een hoger waarheidsgehalte heeft lijkt me zo. t mag wel duidelijk zijn wie de eerste post gemaakt heeft.

Wat moet ik met die voorbeelden? Wie weet heeft Nemesea geen druk op zijn priveleven uitgeoefend. Weet jij veel. Dat is toch net zo gekleurd? of niet dan?


Biografie van website van AT productions (boekingskantoor Nemesea) gedownload en hier neergezet. Zo is de info compleet. Ben het overigens niet eens met het verwijderen van info over deze band van Wikipedia. Hoop dat daar nog eens goed over nagedacht kan worden.


Kan iemand uitleggen waarom de biografie zoals je die bij AT productions op de site kunt downloaden eraf is gehaald? Als daarvoor geen (gedige) reden wordt opgegeven binnen een week, plaats ik de biografie terug.

3 redenen:
  1. het is niet toegestaan om teksten van andere websites te kopiëren en hier neer te zetten. Behalve als daar uitdrukkelijk toestemming voor is gegeven.
  2. de tekst was veel te wervend geschreven voor een encyclopedie en ging ook veel te veel in op onnodige details. Wikipedia is geen promotie-platform!
  3. een zomaar (goede) bestaande tekst verwijderen zonder enkele redenen is een slechte gewoonte op Wikipedia. Ik heb die tekst dus weer teruggeplaatst en door middel van de Engelstalige Wikipedia geüpdate.
--.....jeroen..... 13 mrt 2008 23:21 (CET)[reageer]