Overleg:Nes Ammim

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Sinds wanneer is Nes Ammim een Mosjav? Een mosjav (Hebreeuws: מושב - letterlijk zetel of stoel) is een coöperatieve landbouwnederzetting in Israël.

Ik heb zelf in Nes Ammim gewoond in 2007. Nes Ammim heeft zijn landbouw activiteiten afgestoten. De rozenkwekerij is niet meer in gebruikt en al het land is verpacht aan lokale boeren.

Nes Ammim is een zelfstandig dorp een zelfstandige leefgemeenschap. De meeste inkomsten komen voort uit het Guesthouse.

Met vriendelijke groet Friso Yoyon Schaap, voormalig bookkeeping volunteer Sgt.Friso 23 apr 2009 13:47 (CEST)


Externe link toegevoegd Sgt.Friso 23 apr 2009 13:53 (CEST)


Deze zin klopt niet: Men heeft namelijk geen enkele pretentie Joods te zijn, maar wil op deze wijze wel over hun gewoonten leren en ze in ere houden. Ik vraag mij af waar de schrijver van deze zin dit vandaan heeft. als voormalige nes ammimer weet ik hier niets van. Erev Shabbat wordt puur uit solidariteit gevierd.Door de jaren heen is het traditie geworden. De joodse en arabische bevolking hebben zich dikwijls over verbaast waarom men dat vierden. Sommige joden vinden het zelfs heiligschennis (een joodse inwoner noemde het zelfs een toneelstuk) dat christenen erev shabbat vieren. Het lijkt mij dan ook beter om deze zin te herformuleren of gewoon weg te laten. --Sgt.Friso 19 jan 2010 15:02 (CET)


Het kerkgebouw[bewerken]

Het woord kerkgebouw ga ik veranderen naar House of prayer & Study. Het gebouw heeft altijd House of prayer geheten en het woord kerkgebouw is praktisch verboden met betrekking op house of prayer. Het gebouw moet een neutrale uitstraling hebben en daaronder valt ook de naam--Sgt.Friso 19 jan 2010 15:15 (CET)

Chadar Rochel[bewerken]

Heb het begrip chadar rochel verwijderd daar dit een Nederlandstalige wikipedia is en geen Hebreeuwse wiki. 81.206.243.250 24 sep 2011 09:34 (CEST)Ah mijn excuses ik stond niet ingelogd bij deze mijn handtekening. Sgt.Friso (overleg) 24 sep 2011 09:35 (CEST)

Afbeeldingsuggestie[bewerken]

Op dit moment bevat dit artikel geen afbeeldingen. Andere Wikipedia's gebruiken voor dit onderwerp wel afbeeldingen. Deze worden hieronder genoemd. Als die afbeeldingen geschikt zijn, kunnen ze ook hier gebruikt worden. Zie Help:Gebruik van bestanden voor instructies daarvoor. Bedenk wel dat een artikel niet per se afbeeldingen hoeft te bevatten.

Als het artikel ondertussen afbeeldingen bevat of de suggesties hieronder niet bruikbaar zijn, kun je dit bericht weghalen. Als dit het enige bericht op deze overlegpagina is, kun je de pagina voor directe verwijdering nomineren door een {{nuweg}} toe te voegen bovenaan de pagina.

Meer informatie over deze suggesties staat op Wikipedia:Wikiproject/Afbeeldingsuggestie.

Afbeeldingen op Commons[bewerken]

Met vriendelijke groet -- Lsjbot (overleg) 25 jan 2015 11:11 (CET)