Naar inhoud springen

Overleg:Online reputatiemanagement

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Brdebu

Het handelen van het toezicht op de reputatie van Internet van een persoon, merk of bedrijf vind ik om 4 redenen geen adequate omschrijving:

  • Het handelen van het toezicht? Niet het toezicht handelt; of wordt de Engelse term handling bedoeld? Maar dit is de NL Wikipedia. Manipuleren is een treffender uitdrukking, maar vinden sommigen wellicht te gekleurd. Alternatief is: beïnvloeden erbij te gebruiken
  • op de reputatie? Het is niet logisch om de term reputatie die je wilt uitleggen in je definitie te hergebruiken. Ik verkies de term aanzien of beter nog beeldvorming. Wat men feitelijk wil beïnvloeden is het (vermeend) negatieve sentiment rond een reputatie, c.q. de publieke beeldvorming.
  • van Internet? Internet hoort hier niet met een beginkapitaal en het gaat evenmin om het aanzien van internet maar wellicht wordt bedoeld op internet.
    Overigens slaat de term ook op internetgerelateerde media zoals bijvoorbeeld twitter.
  • van een persoon, merk of bedrijf? Het kan ook gaan om de "faamwaarde" van een overheid of instelling. Pakkender is dus persoon, handelsmerk of organisatie.

Een verwijzing naar de relevante term uit de Gestaltpsychologie kan terloops plaatsvinden via een link naar die pagina door ook het Nederlandse woord gestalte te gebruiken.

Samengevat: ...het met digitale technieken beïnvloeden c.q. manipuleren van de beeldvorming rond een persoon, merk of organisatie zoals deze via de sociale media gestalte krijgt. Veel aandacht gaat hierbij uit naar het beheersen van publieke sentimenten die de beeldvorming "negatief" zouden beinvloeden.

-- Wat verderop wordt gepresenteerd onder "definitie" kan beter door het bovenstaande worden vervangen. Het gaat immers niet om een strategie, maar om het handelen dat daar uit voortvloeit. Het idee dat wordt bestreden dat reputatie méér omvat dan communicatie is achterhaald. Communicatie omvat immers betekenisuitwisseling via kennis, houding én gedrag, dus ook klantgerichtheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO/responsible care, etc.) en de kwaliteit van producten en diensten. Het zijn geen determinanten van reputatie, maar elementen van communicatie.--Rein1953 (overleg) 21 jan 2012 13:18 (CET)Reageren

Bedankt voor de bemerking, hier kan ik inkomen. Ik heb het bij deze dan ook aangepast--Brdebu (overleg) 23 jan 2012 19:22 (CET)Reageren