Overleg:Oost-Berlijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NPOV[bewerken]

Dit sjabloon heb ik voorlopig verwijderd. Normaliter wordt het geplaatst als het overleg stokt; hier is nog geen overleg geweest en ik zou zo snel niet weten wat het probleem is. Hanhil 18 nov 2009 23:12 (CET)

Excuses, duurde even:

De volgende passages geven niet het neutrale standpunt, maar slechts het Sovjet-Russische c.q. Oost-Duitse standpunt weer:

"tot deze republiek behorende" (eerste regel) en de betiteling als "Bezirk" van de DDR in de infobox. Immers was Oost-Berlijn vanuit Westers oogpunt het gedeelte van Groß-Berlin dat door de Sovjets bezet werd (zoals bij de Conferentie van Potsdam overeengekomen was). Vandaar noemde de Bondsrepubliek haar vertegenwoordiging "Ständige Vertretung der Bundesrepublik bei der DDR" en niet in der DDR. Ook vonden bezoeken van West-Duitse hoogwaardigheidsbekleders om die reden vaak buiten Berlijn plaats.

Ook het Duitstalige artikel is duidelijk over de stutus van Oost-Berlijn: "De jure war Ost-Berlin stets ein Teil von ganz Berlin unter Hoheit der Vier Mächte Vereinigte Staaten, Sowjetunion, Vereinigtes Königreich und Frankreich; damit gehörte Ost-Berlin weder zur SBZ noch zur DDR." Dre Odz 18 nov 2009 23:22 (CET)

Wat mij betreft is er geen enkel probleem dit in de tekst over Oost-Berlijn te verwerken. Dan kan het ontsierende NPOV er direct weer af. Zaken als dienstplicht kan je dan ook direct meenemen, evenals het feit dat de Amerikanen, Britten en Fransen zich over heel Berlijn vrij konden bewegen. Hanhil 18 nov 2009 23:26 (CET)
Zal er morgenochtend even een fatsoenlijke tekst over schrijven. Eventueel mag de NPOV nu al weg. Dre Odz 18 nov 2009 23:29 (CET)
Prima; het weghalen van het NPOV-sjabloon laat ik aan jou over (het linkt nu naar dit overleg en dat vind ik geen probleem). Hanhil 18 nov 2009 23:32 (CET)
Heb het gewijzigd, de infobox heb ik laten staan, aangezien de titel daarin vaststaat (of je moet het algemene sjabloon Sjabloon:Infobox gebruiken) en er voor het artikel waardevolle informatie in staat. Dre Odz 19 nov 2009 11:02 (CET)
Mooi werk; de infobox heb ik inmiddels ook aangepast. Hanhil 19 nov 2009 14:51 (CET)