Overleg:Optiver

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 maanden geleden door DianaDelta in het onderwerp Belangenconflict: Verzoek tot bewerking

Belangenconflict: Verzoek tot bewerking[brontekst bewerken]

Wat ik denk dat veranderd moet worden:

  1. Op de pagina staat momenteel Johann Kaemingk vermeld als de oprichter van Optiver. Dit verschijnt in de zijbalk naast de kop 'Oprichter(s)', en in paragraaf 1 onder Geschiedenis. Echter, Optiver heeft 3 oprichters. De oprichters van Optiver zijn: Johann Kaemingk, Ruud Vlek en Chris Oomen.
  2. "In de sectie 'Geschiedenis' van het artikel wordt momenteel gesteld: 'Als optiehandelaar is de onderneming in 1986 opgericht, de naam van oprichter Johann Kaemingk'. Deze zin is grammaticaal niet correct. Het gebruik van 'als optiehandelaar' aan het begin van de zin suggereert een voorwaardelijke of beschrijvende kwaliteit die niet logisch aansluit op het tweede deel van de zin. Bovendien kan de formulering leiden tot een misverstand over de herkomst van de bedrijfsnaam. Voor een accurate en duidelijke weergave van de feiten is het belangrijk te vermelden dat de naam van de onderneming niet is afgeleid van de oprichter, Johann Kaemingk, maar van de kernactiviteit van het bedrijf, namelijk het verhandelen van opties (OPTIes VERhandelen).
  3. De bron "https://www.amsterdamtrader.com/2009/01/dutch-market-makers-ranked-by-quotes.html" die was toegevoegd onder artikel geschiedenis is niet meer beschikbaar. De volgende tekst kan niet meer geverifieerd worden met relevante bronnen: Door middel van een wetenschappelijke aanpak heeft hij samen met mede-directieleden Jan Dobber en Leo van den Berg het bedrijf uitgebouwd tot een van de grootste drie derivatenhandelaren van Amsterdam.

Een grammaticale correcte en feitelijk accurate formulering is:

'In 1986 werd Optiver opgericht door Johann Kaemingk, Ruud Vlek en Chris Oomen als een market maker in opties.’

Zoals ik op mijn account vermeld, ben ik een medewerker van Optiver en heb ik me voornamelijk aangesloten bij Wikipedia om onjuistheden te identificeren en wijzigingen voor te stellen op de pagina van Optiver.


Waarom het veranderd zou moeten worden:

Deze herformulering maakt duidelijk dat Optiver oorspronkelijk een Market Maker betreft en dat Johann Kaemingk, Ruud Vlek en Chris Oomen de oprichters zijn. Dit moeten worden toegevoegd om een onnauwkeurigheid te corrigeren.


Bronnen, noten en/of referenties ter ondersteuning van de wijziging:

[1]

Relevante passage uit bovenstaand artikel: Ruud Vlek behoorde samen met Johann Kaemingk en Chris Oomen tot de gangmakers van beurshandelshuis Optiver.

[2]

Relevante passage uit bovenstaand artikel: Ruud Vlek managed several companies and is co-founder of the trading firm Optiver.

[3]

Relevante passage uit bovenstaand artikel: Naast de betrokkenheid bij DSW is Chris oprichter en aandeelhouder van Optiver, een wereldwijd toonaangevend beurshandelsbedrijf op basis van electronic market making.

[4]

Relevante passage uit bovenstaand artikel: As one of the oldest market making institutions, we are active on multiple exchanges across the globe, trading options, futures, equities, FX, fixed income and commodities products.

[5]

Relevante passage uit bovenstaand artikel: Optiver was founded in 1986 as a market maker in equity options on the European Options Exchange (EOE) (now Euronext) in Amsterdam.

  1. "Quote 500-lid Ruud Vlek schenkt €10 miljoen aan Delfts museum", quotenet, 5 juni 2021. Geraadpleegd op 7 maart 2024.
  2. The green light for restoration and renovation of the Museum Prinsenhof Delft. Museum Prinsenhof Delft. Museum Prinsenhof Delft. Geraadpleegd op 7 maart 2024.
  3. Chris Oomen. Anders Invest. Anders Invest. Geraadpleegd op 7 maart 2024.
  4. About Optiver. Optiver. Geraadpleegd op 7 maart 2024.
  5. Optiver. MarketsWiki. Geraadpleegd op 7 maart 2024.

DianaDelta (overleg) 7 mrt 2024 19:51 (CET)Reageren