Overleg:Oscar (filmprijs)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Corrosiewerend laagje[brontekst bewerken]

Bovenop de goudlaag een corrosiewerend laagje! Dat lijkt me nogal onzinnig, aangezien goud een edelmetaal is en nergens mee kan reageren. --Blonkm 21 jan 2006 20:22 (CET)Reageren

Chippendale[brontekst bewerken]

Moet het een soort stoel voorstellen??! Jcwf

Waar is die stoel dan? Pieter

Een Chippendale is een soort stoel! (Of bedoel je soms... Pieter toch!)

Juist!! En verder geef ik weer wat een journalist schreef. Pieter 19:56 24 feb 2003 (CET)


In het artikel stond:

Het beeld is 35,1 centimeter hoog, weegt 3,8 kilo en moet een Chippendale in Adamskostuum voorstellen ...

In de Engelse en de Duitse wikipedia staat echter dat het een ridderfiguur voorstelt.

Chippendale is een redirect naar Thomas Chippendale, een 18e eeuws meubelontwerper. In het artikel stond verder, dat het beeldje in 1927 is ontworpen. Een Chippendale is een bepaalde soort (stijl) van meubelstuk (stoel). Het kan ook duiden op een lid van de dansgroep van mannelijke strippers, de Chippendales (genoemd naar een New Yorkse nachtclub, die genoemd is naar de stijl meubels in die nachtclub).

Aangezien het beeldje meer lijkt op een danser dan op een stoel, vermoedde ik, dat de danser werd bedoeld. Echter, het beeldje is in 1927 ontworpen, en van de Chippendales kon ik achterhalen dat de eerste choreograaf en promoter, Nick De Noia, geboren is in 1941.

Het artikel zou dus als volgt uitgebreid kunnen worden:

Het beeld is ontworpen in 1927 door Cedric Gibbons, en het stelt een ongekleed lid van een dansgroep voor, die ongeveer 50 jaar later werd opgericht.

Het lijkt me dat deze informatie beter past in het artikel helderziendheid.

Uit de discussie boven aan deze pagina leid ik af dat de informatie klakkeloos is overgenomen van een journalistiek stukje. Er zijn volgens mij nu twee mogelijkheden:

  • Het beeldje ontworpen als een portret van een tientallen jaren later geboren man.
  • Het beeldje stelt een mannenfiguur voor, die in later jaren door een journalist werd vergeleken met een Chippendales danser, omdat het beeldje een ongeklede figuur voorsteld.

Ik houd het op de laatstgenoemde mogelijkheid. Johan Lont 7 nov 2005 15:13 (CET)Reageren

jongste oscar winnaar[brontekst bewerken]

Volgens mij is de jongste oscar winnaar toch echt Shirley Temple, die op 6 of 7 jarige leeftijd al een Oscar kreeg (zij het in een speciale jeugdcategorie).

Ik heb het nog even opgezocht op de Oscar site: 1935: SPECIAL AWARD

  • To Shirley Temple, in grateful recognition of her outstanding contribution to screen entertainment during the year 1934.

Shirley Temple is geboren op 23 april 1928, wat haar dus inderdaad 6 of 7 maakte. Errabee 11 aug 2005 01:21 (CEST)Reageren

Jaar, eerste jaar[brontekst bewerken]

De hoofdpagina zegt nu: "1929 eerst Oscar uitreiking". En de lik zetgt: "sinds 1928". Ik stel voor duidelijkheid in intro van het. artikel (zal zijn: over het jaar 1928, eerste uitreiking feb 1929). -DePiep 18 feb 2007 21:07 (CET)Reageren

Titel[brontekst bewerken]

Ik dacht dat we de meestgebruikte naam voor een artikel moesten hebben. In dit geval dus een Oscar, of niet? Hsf-toshiba 23 aug 2007 21:42 (CEST)Reageren

Onzin[brontekst bewerken]

2005, Seth Biesemans en Stef Biesemans nemen de plaats van Erik Van Looy in, aangezien De zaak Alzheimer niet genomineerd werd in de categorie beste buitenlandse film, genodigden heb ik verwijderd. Lijkt POV of onzin. Niet belangrijk wie niet genomineerd is, en het woord genodigden is door deze anoniem toegevoegd aan het kopje om deze toevoeging te kunnen doen. Hoe relevant is ene genodigde? Kattenkruid 28 sep 2008 23:21 (CEST)Reageren

Aanpassing jaar Academy Awards[brontekst bewerken]

De jaartallen van de Awards kloppen niet. Zo is de laatste uitreiking (81e editie, 22 feb 2009) aangegeven als 2009. Dit moet 2008 zijn. De Academy hanteert deze wijze omdat het om films uit het voorgaande gaat. Ook de Engelse Wikipedia volgt deze aanduiding.

Winnaars[brontekst bewerken]

Bij de sectie 'Winnaars' zou ik de naam veranderen in 'Opmerkelijke winnaars' of iets dergelijks want die 'Winnaars' verwijst meer naar alle winnaars in het geheel. Verder is Walt Disney de recordhouder van de meeste nominaties met 59 oscarnominaties en dus niet John Williams. John Williams staat op de 2de plek, samen met Alfred Newman, met 45 oscarnominaties, en dus niet met 43 nominaties.

Verder zou ik ook de sectie eronder, met Belgische en Nederlandse nominaties verdelen in de twee landen, zodat het overzichtelijker is. --84.198.164.198 6 jan 2012 04:28 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Oscar (filmprijs). Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 21 okt 2017 05:24 (CEST)Reageren