Overleg:Overtoom (plantage)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 maanden geleden door Deeplinkz in het onderwerp Onmiddellijke Correcties Noodzakelijk

Onmiddellijke Correcties Noodzakelijk[brontekst bewerken]

Beste heren / dames,


Het verbaasd mij dat u incorrecte informatie wat niet geverifieerd is via de wettelijke instanties zomaar toestaat.


François Gaspar Caupain is mijn grootvader en was nimmer slaaf of als slaaf geboren. Met name omdat zijn moeders de Schat der Vrijheid heeft genoten vòòr zijn geboorte. Zijn vader (onze stamvader in Suriname François Seraphin Gaspar Caupain is geboren en gedoopt te Lille, Frankrijk en kocht (onder resolutie voorwaarde van de Schat der Vrijheid voor zijn moeder) plantage Vreeland waar zijn moeder toebehoorde.


Wellicht kunt u zijn geboorteakte inzien, zo niet dan kunt u tav Maria van Caupain (als zijn moeder / als onze “stammoeder” Suriname) haar overlijdensakte heel simpel inzien via CBB Suriname en/of Nationaal Archief Suriname.


Het zal mij niet verbazen dat de familie Pinas of onder pseudoniem deze incorrecte informatie verstrekt (vaker gerealiseerd en dit nog altijd zaken ongestoord via hun website PinasRoots publiceert) zonder dat men bewust is van enig veroorzaken van leed.


Heb hen al vaker (en laatst nog èèn week vòòr de publicatie van de laatste toevoeging aangaande François Gaspard Caupain) hierover aangesproken.


Nogmaals, u kunt toch hier ook niet zomaar van alles gaan roepen?!


Hoop dat dit volstaat om correcties per direct door te voeren inclusief een officiële rectificatie.


Mocht u hier niet onmiddellijk toe in staat zijn dan zijn wij genoodzaakt uw publicatie juridisch in gebreke te stellen onder valsheid in geschrifte inclusief haar wettelijk dwangsom eis(en).


Wij vernemen graag binnen maximaal 8 dagen uw inhoudelijke reactie .


Hoogachtend,


familie nazaten François Gaspard Caupain


Deeplinkz (overleg) 4 jan 2024 05:33 (CET)Reageren