Overleg:Pampasgras

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Enige correcties:

  • Voor auteursnamen bestaan standaardaanduidingen: deze zijn op zich niet verplicht, maar we gebruiken ze hier liefst wel, vanwege de uniformiteit.
  • cultivar-aanduidingen zoals 'Rosea' mogen niet cursief gezet worden, Dit is expliciet verboden in de International Code of Nomenclature for Cultivated Plants. Het is een van de weinige harde regels die er op dit gebied bestaan (een andere harde regel is dat er in kruisingen geen letter "x" gebruikt mag worden; het moet een vermenigvuldigingsteken, ×, zijn).

Wat ik niet gecorrigeerd heb is het gebruik van "onze", maar dit hoort ook niet. Er hoort wat meer afstand gehouden te worden, in een neutrale schrijfstijl.

Ook hoort de titel van de pagina eigenlijk ook in de eerste zin aanwezig te zijn (vetgezet), maar in dit geval is niet helemaal duidelijk wat het onderwerp is: 1) pampasgras (dat wat we in Nederland bedoelen met deze naam) 2) Cortaderia (het geslacht) of 3) Cortaderia selloana (de soort). Dus misschien is een splitsing naar de afzonderlijke onderwerpen aan te raden. - Brya 11 okt 2009 18:38 (CEST)[reageer]