Overleg:Parapente

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hi

As far as I can understand your language is this article mixing up two absolute different things: Paragliding and Parachuting. Could someone clean up this? Thanks


Indeerdeed, dit artikel is hoogwaarschijnlijk geschreven door iemand die nooit van zijn leven gevlogen heeft. Het is volgepropt met termen dat een parapentepiloot nooit gebruikt, en gebruikt meermaals termen als "springen". WTF ? Wat is een "parAMpente" ? Sinds wanneer is een scherm niet meer hoofdzakelijk (99,95 %) vanuit een helling gestart ? Sinds wanneer is zweven niet vliegen ? Is een vogel die naar beneden zweeft niet meer aan het vliegen ?


1) This article is NOT mixing two different things. it is explaining the difference between ParaGliding and Skydiving (Parachute). The article explains where the name Parapente comes from. So I doesn't need cleaning.

2) Wat ben jij een dikke zeveraar zeg. Dit artikel is wel degelijk geschreven door iemand die gevlogen heeft (neen, ik ben het niet) Ook nog nooit gehoord van paramotor zeker? En inderdaad, met een parapente hoef je niet noodzakelijk van een helling te starten (lees paramotor). Zweven is vliegen, maar vallen niet.

3. Zou je de moeilijke termen cq woorden dan niet (tussen haakjes) kunnen verklaren?


De verwijzingen naar de fabrikanten zijn fout. Zo verwijst Gin naar genever, niet naar een fabrikant

Parapente[bewerken]

De parachutes van deze tijd zijn zeker net zo bestuurbaar als een parapent(misschien wel beter); alleen hebben ze niet de mogelijkheid om met de thermiek omhoog te vliegen. Daar zijn ze ook niet voor ontworpen.