Overleg:Paul Scharfe

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 6 jaar geleden door Maddriver371

Er staan een heel aantal zinnen in, die een lezer mogelijk niet kan begrijpen omdat deze taalkundig niet kloppen, en die in ieder geval verbetering vragen. Voorbeelden:

  • ging hij naar de militaire school en werd in 1897 leger Leutnant
  • die hij moest ronselen (vertaalfoutje)
  • Hij wisselde als Leutnant der Reserve over naar de politie
  • Insigne van de SA – Samenkomst Brunswick 1931 - het is de Engelse wiki die hierbij te letterlijk is overgenomen.

WalterVar (overleg) 19 okt 2017 23:58 (CEST)Reageren

een aantal opmerkingen gecorrigeerd. Maddriver371 (overleg) 20 okt 2017 11:06 (CEST)Reageren

Dag Maddriver, Helaas wordt het er nog niet echt beter van.

  • Leutnant worden, zoals het er nu staat, is niet duidelijk. In het leger, of waar? Welk leger ook? Pruisisch wellicht? Dit is nog niet duidelijk.
  • Dat stukje .. die hij van de SA naar de SS moest zien te krijgen .. is beter zo. Maar je begrijpt als lezer niet waar hiermee op gedoeld wordt. Waarom moest dat? Waarom is dat van belang, en staat het in een biografie. Niet duidelijk. Kan zijn dat je bron niet duidelijk was, maar dat is nog geen reden om iets te laten staan, dat bij de lezer slechts de wenkbrauwen laat fronzen.
  • Dat is niet mooi verbeterd. Het spijt me om dit je te moeten zeggen, maar je moet veel meer tijd steken in hardop lezen, herschrijven, nogmaals lezen, schaven, etc.. Dit is nog lang geen prettig leesbare tekst, dit is zelfs nog een behoorlijk mank artikel op taalgebied.
  • Brunswick is natuurlijk Braunschweig, zoek maar even naar het verhaal erbij en verbeter dit svp (wellicht nog op andere plaatsen ook?).

Het artikel bevat verder nog tal van kromme zinnen. Zou je alles willen voorlezen aan jezelf, dan hoor je, hoop ik, wat er nog niet loopt. Belangrijk puntje ook: er staan te veel rangen in. Het gaat erom dat een lezer het levensverhaal (voor zover relevant) krijgt voorgeschoteld. Al die rangetjes zijn echt niet belangrijk. Zijn toprang wel, die is natuurlijk nogal hoog in de boom en zou wellicht nog wat uitgelicht kunnen worden.

Succes, vrg. WalterVar (overleg) 20 okt 2017 22:16 (CEST)Reageren

Bedankt voor je opmerkingen WalterVar. Alleen de Duitse tekst geeft geen toelichting op jouw opmerkingen. Jouw laatste opmerking over Brunswick/Braunschweig klopt niet helemaal op de Nederlandse Wiki pagina staat Brunswijk als Nederlands vermeld. Gr. Maddriver371 (overleg) 21 okt 2017 18:49 (CEST)Reageren

Afbeelding gewenst[brontekst bewerken]

Verzoek om afbeelding

Bij dit artikel is nog geen afbeelding of foto geplaatst. Voeg een afbeelding toe wanneer deze onder vrije voorwaarden kan worden gebruikt. Door het plaatsen van dit sjabloon op de overlegpagina wordt het artikel in de verborgen categorie Wikipedia:Afbeelding gewenst opgenomen. Zie ook de lijst op Wikipedia:Verzoek om afbeeldingen.

Verwijder dit sjabloon aub als er al een (goede) afbeelding bij het artikel is geplaatst.