Overleg:Perpetua en Felicitas

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door E85Bot in het onderwerp Verwijderingsnominatie Afbeelding:Perpetua.jpg

Septimius Severus heeft waarschijnlijk nooit een christenvervolging ingezet die voor het hele rijk gold. Dit staat slechts in de Histora Augusta, een tekst die voor het grootste deel uit de duim gezogen is. Verder wordt daar ook alleen iets gezegd over een vervolging in Alexandrië. Er is geen goed bewijs voor een vervolging in het hele rijk en het is tevens zeer onwaarschijnlijk. Pas onder Decius gebeurde dit voor het eerst.

Verder stoor ik me aan het uitroepteken aan het einde van deze zin:

"Perpetua en de anderen laten zich niet ompraten. Ze slagen er zelfs in om tijdens hun gevangenschap hun bewaker te bekeren!"

Het zou duidelijk moeten zijn dat de enige bron voor Perpetua's dood de passie is. Deze is geschreven vanuit een christelijk standpunt en bewust door de christelijke orthodoxie mooier gemaakt dan hij is. Er zijn geen onafhankelijke of Romeinse bronnen. Dit stuk is vanuit een partijdig standpunt geschreven alsof de Passio Perpetua zeker op waarheid gebaseerd is.

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Perpetua.jpg[brontekst bewerken]

Eén of meerdere afbeeldingen die gebruikt worden op deze pagina of overlegpagina, zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Perpetua.jpg, zie Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20091212. --E85Bot 13 dec 2009 02:16 (CET)Reageren