Overleg:Philibert Mees

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vandaag schreef HLN:

Citaat: Moordenaar pianist Mees: "Hij wilde seks met mij" "Ik heb pianist Philibert Mees met een mes neergestoken omdat hij seks met me wou. Hij dreigde ermee naar de politie te stappen en me aan te geven als inbreker, als ik niet meedeed. Ik wilde niet. Toen hij toch op me afkwam, heb ik hem gestoken." Dat is de versie die de moordenaar van de Mechelse pianist aan zijn familie vertelde. Het parket van Mechelen houdt voorlopig alle pistes open over het motief van de moord.


Zou je kunnen aangeven uit welke bron dit afkomstig is? Ik kan van hieraf niet beoordelen of dit waar is of niet. Sietske Een ecoloog is iemand die roept over de woestijn... 19 jul 2006 13:02 (CEST)
Laat maar, ik heb het al gevonden. Sietske Een ecoloog is iemand die roept over de woestijn... 19 jul 2006 13:08 (CEST)

Ik heb bovenstaande passage verwijderd uit de tekst omdat zulke zaken thuishoren in de rioolpers en niet in een beschrijving van het leven en werk van een bekend pianist in Wikipedia. Verder heb ik nog een paar zaken toegevoegd. Ik zal later mijn dokumentatie raadplegen om dit nog verder aan te vullen en zo nodig te corrigeren. Evarist alias Stan Maes -familielid van de pianist.

Graag bronnen waaruit blijkt dat hij niet werd vermoord. GijsvdL 24 sep 2007 14:48 (CEST)

De informatie klopt maar doet niets terzake in een encyclopedie. Een encyclopedie dient zich te beperken tot de muzikale carrière van de kunstenaar en zeer geen details uit het privéleven die niets ter zake doen.Laat dit over aan de rioolpers of hoort U daarbij? Alleen vermelden dat hij werd vermoord is het meeste wat kan voor mij. Evarist

Dan vrees ik dat u een ander beeld heeft van wat in een encyclopedie thuishoort dan de meesten van ons. Overigens kunt u uw bijdragen op overlegpagina's ondertekenen door er vier tildes (~~~~) achter te zetten, dan worden bij het opslaan uw gebruikersnaam, datum en tijd ingevoegd. GijsvdL 24 sep 2007 19:02 (CEST)


Volgens mij is U erg op sensatie belust. Waarom voegt U bij Lode Craeybeckx niet toe dat hij aan prostaatkanker stierf? Of bij Chopin dat hij stierf aan syphilis ten gevolge van zijn losbandig leven? Uw bijdage hoort hier niet thuis.Ik zie dat de Dutroux slachtoffers ook niet in Wikipedia staan, hoort ook niet. Misschien kunt U er een stukje over schrijven? Ik ga uw bijdrage niet weer verwijderen, want dan wordt het spel van verwijderen en toevoegen. Ik bekijk of ik langs wettelijke weg niets kan doen.Evarist 24 sep 2007 19:33 (CEST)

Dreigen met juridische stappen kan reden zijn voor permanente blokkade. GijsvdL 24 sep 2007 19:48 (CEST)

Excuseer. Na het lezen van de forumregels heb ik gezien dat dreigen met juridische stappen een reden tot ban kan zijn. Ik wist dit niet.Misschien nog een poging tot minnelijke schikking voor GijsvdL: Wilt U het verhaal van die moord niet als voetnoot plaatsen? Of heeft U helemaal geen begrip voor mijn standpunt. Evarist 24 sep 2007 20:04 (CEST)

Ik denk dat dat niet zoveel zin heeft. Het zou vrij snel weer door een andere gebruiker ongedaan worden gemaakt. Ik heb de tekst ook niet zelf geschreven. Om Wikipedia werkbaar en betrouwbaar te houden, moeten bepaalde processen goed lopen. In het geval van dit artikel constateerde ik toevallig dat het proces niet in orde was, dat was de reden om mij ermee te bemoeien. Het verwijderen van informatie die niet triviaal en wel verifieerbaar is, gaat in tegen de gangbare processen. Ter bescherming van de encyclopedie worden dergelijke verwijderingen altijd ongedaan gemaakt. GijsvdL 25 sep 2007 00:17 (CEST)