Overleg:RWS Limburg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door Vijfendertig

Uitleg bij het verwijderen van HIDs van enige Rijkswaterstaat-artikelen:

Hierarchisch: HIDs staan te laag in de organisatie. Ze doen er te weinig toe: Rijkswaterstaat is als organisatie binnen het ministerie geplaatst. Onder de minister met diens staf staat de SG (secretaris-generaal), met een ambtelijke staf, die op diens beurt hiërarchisch boven de DG (directeur-generaal) van Rijkswaterstaat staat. En hieronder, nog een trapje lager in overheidsland, staan de HIDs. Niet relevant genoeg om de lezer uit te moeten leggen wat een HID zijn/haar rol is binnen de uitvoering/planning/oid, om een artikel te schrijven over Rijkswaterstaat.

Bronnentechnisch: HIDs komen vrijwel niet voor in onafhankelijke bronnen. Zoek maar eens: er zijn al niet/nauwelijks onafhankelijke, kwalitatieve bronnen te vinden over een DG, over de beleidsstrijd van een SG is nog wel afdoende materiaal te vinden (leerde een zoektochtje door gepubliceerde boeken, een vaktijdschrift en het internet mij).

Daarnaast geldt – zoals eerder door mij beargumenteerd – dat gebruiker:JanRH zich beter niet te veel bezig kan houden met het plaatsen van HIDs op wikipedia. Hij was er zelf een, is na vele jaren zeer betrokken te zijn bij RWS, zowel als werknemer als adviseur, lang niet neutraal te noemen.

Lange lijsten met onderdirecteuren zijn in een breder verband getrokken nauwelijks te vinden binnen andere Wikipedia-artikelen.

Vijfendertig (overleg) 8 sep 2015 18:14 (CEST) (voorheen IP 82.174.116.230)Reageren