Overleg:Radix sort

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Met veel respect voor de oorspronkelijk auteur moet ik helaas constateren dat de gegeven implementatie van dit algortime ondeugdelijk is. Onder meer om de volgende redenen:

  • Hij is te lang. 6 bladzijden voor een simpel algoritme is erg veel.
  • Hij is te complex. Ik, als ervaren informaticus als ik, die weet hoe radixsort werkt, heb nog moeite te volgen wat hier gebeurt.
  • Grote delen van de implementatie bestaan louter uit het inlezen van... een lijst getalletjes.....
  • Het commentaar is slecht. Samengevat wordt alleen commentaar gegeven bij de start van procedures en is kort gezegd een iets uitgebreidere versie van de procedurenaam.
  • Commentaar is in de verkeerde taal. In een praktijkproject zijn er vaak vele redenen om Engels commentaar te gebruiken (doe ik ook), maar hier gaat het om het uitleggen van het algoritme en bevordert dat dat zaak niet.
  • Doelgroep is naast naslag ook beginnende programmeurs. Is het nodig deze met geavanceerde technieken als OOP en exceptions lastig te vallen?

Bijgevolg wil ik deze implementatie vervangen Gebruiker:MERTES the greatest 25 okt 2004 23:18 (CEST)[reageer]

Dit artikel doet veel te moeilijk[brontekst bewerken]

Dat geneuzel over cartesische producten klinkt allemaal heel interessant, maar dat is niet een term die iedereen die over een radix sort wil leren geacht is te kennen, en het maakt het artikel alleen maar verwarrend. Als het er al in moet, moet het in een aparte paragraaf, en niet verweven in de paragraaf waar het algoritme uitgelegd wordt.