Overleg:Ronde van Frankrijk 1989

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Reverten van wijzigingen[brontekst bewerken]

Ik ben erg verbaasd dat mijn wijzigingen op dit artikel en Ronde van Frankrijk 1996 voor een belangrijk deel weer zijn teruggedraaid. Zie mijn laatste wijziging. Om het puntsgewijs te behandelen:

  • Wat is het nut van de grote tabel met de top-10 van het eindklassement en de andere belangrijkste ereplaatsen rechtsbovenin? Ik had een nieuw sjabloon gemaakt die als infobox rechtsbovenin kan worden geplaatst met enkel de 'keyinfo', zoals de winnaars van de verschillende klassementen en zaken als afstand, snelheid en aantal deelnemers. Top-10/top-20's etc. horen m.i. ergens in de loop van het artikel aan de orde te komen. De grootte van de tabel en de gebruikte overvloed aan kleuren leiden af van hetgeen waar het in een encyclopedisch artikel om hoort te gaan: de beschrijvende inhoud.
  • Belgische & Nederlandse prestatie's: in een algemeen artikel aandacht geven aan Belgische en Nederlandse prestatie's is niet neutraal. We zijn geen Belgische of Nederlandse encyclopedie, we zijn een Nederlandstalige encyclopedie. Uit de etappetabel en de klassementen die ik had toegevoegd blijkt duidelijk wat de nationaliteiten zijn van de verschillende renners en kan iedereen zijn eigen favoriet uitzoeken, of het nu een Duitser, Fransman, Belg of Nederlander is.
  • Kopje Bronnen en Bijzonderheden zijn simpelweg verwijderd. Waarom?

Algemeen: ik vond het echt een drama hoe de serie artikelen over de Ronde van Frankrijk eruit zagen; tabellen, grote routekaarten en allerlei sjablonen strijden schreeuwend om de aandacht van de lezer, terwijl de beschrijvende tekst er zeer bekaaid vanaf kwam. Er is daarbij geen sprake van een logische opbouw. Zie voor de ultieme voorbeelden de artikelen over de meest recente edities. Vandaar dat ik aan de slag ben gegaan om dat te verbeteren. Ik ben begonnen bij Ronde van Frankrijk 1980 en van plan om dit te komende tijd door te trekken naar Ronde van Frankrijk 2007. Als deze wijzigingen niet gewaardeerd worden dan zou ik dat graag willen weten. Het kost nogal wat tijd en ik zou het jammer vinden als dat voor een groot deel nutteloos is geweest. Gertjan 28 jul 2007 12:12 (CEST)[reageer]

    • Algemeen: Ik heb er destijds veel tijd in gestoken om bestaande lemna's om te bouwen tot pagina's met een standaard indeling en tevens heb de lemna's voor de ontbrekende jaargangen aangemaakt (samen met andere gebruikers overigens). Deze indeling is gebaseerd op de layout van 2005. Zoals je zelf al aangeeft is het jammer als je ergens veel tijd insteekt, wanneer uiteindelijk blijkt dat het nutteloos is. Zo denk ik er ook over. Bovendien wordt de huidige standaard mijns inziens breed gedragen gezien de manier waarop die in 2006 en 2007 is doorgezet. Als je toch de layout compleet zou willen omgooien dan lijkt 't mij verstandig om hier eerst een brede discussie op te starten en niet klakkeloos daaraan te beginnen.
    • Kopje Bronnen en Bijzonderheden: Sorry, had niet gezien dat dit kopje er ook nog onder stond. Heb het teruggeplaatst.
    • Belgische & Nederlandse prestatie's: Omdat de lezers van dergelijke artikelen toch voornamelijk Nederlanders en Vlamingen zullen zijn is het mijns inziens wel degelijk nuttig om Belgische- en Nederlandse prestaties apart uit te lichten. Lijsten van Nederlandse- en Belgische etappewinnaars en lijsten van Nederlandse- en Belgische geletruidragers zijn wat dat betreft ook niet echt neutraal, maar die lemna's bestaan wel. Speciaal voor de Nederlandse en Vlaamse wielerliefhebbers.
    • Overigens is er de rittabel/etappe uitslagen mijns inziens nog wel ruimte voor mogelijke verbeteringen. Dit gedeelte heb ik destijds niet uitgebreid gestandariseerd.
    • Beschrijvende tekst: Dat de beschrijvende tekst er bekaaid vanaf komt, daar is wat aan te doen. Namelijk: die tekst gewoon uitbreiden met verhalen en verslagen uit de betreffende jaargang (Tenminste: als je die weet én er mooie stukken over kunt schrijven.) Dus als je de lemna's wil verbeteren kun je misschien daar beginnen tesamen met de rittabel/etappeuitslagen (zie puntje hierboven). --Ckoelma 28 jul 2007 12:54 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Ronde van Frankrijk 1989. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 11 sep 2017 00:32 (CEST)[reageer]