Overleg:Rowlf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rowlf / Tommie van Sesamstraat[bewerken]

Wilson American football.jpg

Als ik naar die foto kijk, vind ik Rowlf verdacht veel lijken op Tommie van Sesamstraat. Weet iemand of Tommies uiterlijk inderdaad is gebaseerd op dat van Rowlf? Op Tommies Wikipediapagina staat wel dat zijn huidige uiterlijk is gemaakt door iemand die samenwerkte met Jim Henson om hem een wat Muppetachtiger uiterlijk te geven.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door LanaK (overleg · bijdragen) 18 mrt 2013 02:32‎

De poppen lijken op elkaar omdat het alle twee Muppets zijn. Veel Muppets zijn in beginsel gewoon een meetkundige figuur met een grote snee erin, die als mond dient. Rowlf en Tommie hebben beide een footballvormige kop, een sferoïde met een mond/snee over de gehele breedte. Wat dat betreft lijken deze twee ook op bijvoorbeeld Ernie van Bert. Dezelfde basis, maar (een) andere kleur/vacht/haren/oren... Een andere oorzaak van de gelijkenis tussen Tommie en Rowlf is dat het allebei zogeheten "sack puppets" zijn: hun lichaam is niets meer dan een soort omgekeerde zak met twee handen en een hoofd eraan. Dus of Tommie op Rowlf is gebaseerd? Alles kan natuurlijk, maar het zou mij verbazen als het antwoord niet nee is. Mvg, Caudex Rax ツ (overleg) 14 nov 2017 15:35 (CET)
Wauw, ik dacht dat deze vraag enkele uren voor mijn antwoord was gesteld. Caudex Rax ツ (overleg) 15 nov 2017 18:24 (CET)