Overleg:Ryan Dunn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik ben het niet eens met deze zin: "Ryan Dunn had twee en een half keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed [...]."

Strikt gezien klopt het als je de wet van Pennsylvania ernaast legt, maar dit wekt de suggestie dat hij dronken was. Hij had echter een promillage van 0.196, wat minder is dan 0.2. Nederlandse wetgeving zegt dat zelfs beginnende bestuurders met zoveel alcohol op mogen rijden. Om dan te suggereren dat hij dronken was, en alcohol een medeoorzaak was, betwijfel ik dan ook sterk.

Ik verander deze zin liever naar pure feiten; "Ryan Dunn had een alcoholpromillage van 0.196 [...]." Met "2,5 keer de toegestane hoeveelheid" moet je ook maar net weten dat de lokale wet de grens heeft gesteld op 0.08, en dit brengt Dunn bovendien in diskrediet. Dit veranderen naar 0.196 is objectief waar mensen zelf een waarde aan kunnen hechten. Ik hoor het graag als iemand hier bezwaar tegen heeft. (Sketch (overleg) 23 jun 2011 09:37 (CEST))

Ik heb mijn eigen bewerking ongedaan gemaakt. Ik weet nu niet meer wat waar is. Hebben Nederlandse websites het promillage van Ryan verkeerd berekend? Want de Telegraaf spreekt over 0.196 en 0.08, waar Amerikaanse websites deze getallen met tien vermenigvuldigen. (Sketch (overleg) 23 jun 2011 09:53 (CEST))