Overleg:Scart

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit artikel, alhoewel oorspronkelijk als vertaling bedoeld, wijkt kwa toon behoorlijk af van het Engelse artikel. Het artikel op de Engelse Wikipedia is naar mijn mening te negatief over SCART en draagt hier op één punt zelfs oneigenlijke argumenten voor aan (componentingang beter dan RGB).

Mijn artikel schrijft lichtelijk positief over SCART, vandaar dat ik even wil vragen of iemand op een aantal punten problemen met de objectiviteit ziet. Danielm 20 aug 2004 23:35 (CEST)[reageer]

Lijkt me objectief. Begreep alleen niet de passage (Vooruitzichten) over nadeel van SCART ivm opnemen en afspelen. Michiel1972 20 aug 2004 23:41 (CEST)[reageer]
Ik heb het iets verduidelijkt. Danielm 20 aug 2004 23:53 (CEST)[reageer]


Wat is dit? "Toen het 819-lijnensysteem echter verdween (de frequentie werd aan Canal plus gegeven) was dit niet langer een geldige reden om imports te stoppen". Een 819-lijnensysteem is toch geen frequentie?! En het lijkt net of die ganse standaard naar Canal plus ging. Lijkt me niet juist te zijn. Eto 31 jan 2006 12:34 (CET)[reageer]

Omerking over "populaire 5,1" dolby wordt door scart niet ondersteund[brontekst bewerken]

Het is toch zo dat deze modulatie over het standaard links en rechts (stereo) wordt verstuurd. DTS kan inderdaad niet. M.a.w. waarom zou dolby niet over de scart kunnen worden verstuurd? (bandbreedte?)


Neen, dit is niet waar, Dolby Digital 5.1 (ook wel bekend als AC-3) is een puur digitaal systeem, net zoals DTS dat is.
U bent in de war met Dolby Surround, welke een analoog matrix systeem is die met faseverschuivingen etc. een multikanaals geluidsspoor in een stereosignaal encodeert.
Deze wordt dan door de (vaak pro-logic) decoder gedecodeerd en als aparte kanalen uitgestuurd.
Dit is echter een compleet andere methode en heeft veel slechtere kanaalscheiding en SNR-cijfers dan een puur AC-3 signaal.
Dus nee, SCART kan absoluut geen dolby digital 5.1 vervoeren.

Hoi Danielm,

Net las ik je artikel (al eerder ook trouwens) dat technische overzicht tussen VGA en Scart om een ps op tv aan te sluiten is weg wat ik erg jammer vind. Ik ben vóór het gebruik van zoiets, zeker als het beter is. Op de tweede plaats omdat er op het moment TFT waanzin heerst waardoor heel veel mensen zich financieel de duimschroeven aandraaien. Wel de meest voor de hand liggende oplossing in dit geval. En hoe zit het dan met de software ondersteuning waar je het over had? Komt dit neer op een simpel extra kleurenschema in windows installeren of iets?

groet, Adriaan de Wit