Overleg:Screamo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wie veranderd het artikel steeds naar:

" Een van de eerste screamo-bands was Taproot. Tegenwoordig zijn vooral Enter Shikari, PenKnifeLoveLife, Avenged Sevenfold, The Blackout, Underoath en A Static Lullaby bekend in het genre."

Dit klopt namelijk niet. Taproot was niet een van de eerste screamo bands. De auteur spreekt zichzelf ook tegen door te zeggen dat het genre ontstond begin jaren 90 in amerika met bands als Heroin, Angel Hair en Antioch Arrow (dit klopt inderdaad, goed ge-copy-paste uit het emocore artikel), en dan vervolgens te zeggen dat Taproot een van de eerste screamo bands was, terwijl die sowieso pas eind jaren 90 actief was. Bovendien behoren bands als Enter Shikari, PenKnifeLoveLife, Avenged Sevenfold, The Blackout, Underoath en A Stattic Lullaby helemaal niet tot het genre. Dit zijn namelijk bands die ontstaan zijn uit het genre 'Emocore mainstream' of 'popcore'. Ze worden daar dan ook genoemd.

Nog 1 aanmerking; Native Nod is geen screamo dat is een emo band uit de midden jaren 90. Iedereen die de band kent of geluisterd heeft hoort dat.